LCR Team in 2019 met De Puniet en Canepa in FIM Enel MotoE World Cup

176
randy-de-puniet
Randy de Puniet - seizoen 2010 | foto© LCR Team

Randy de Puniet en Niccolò Canepa vormen in 2019 het LCR Team rijdersduo in de nieuwe FIM Enel MotoE World Cup. Dit nieuws heeft LCR-teambaas Lucio Cecchinello zaterdag wereldkundig gemaakt.

Ook het LCR Team zal in 2019 haar opwachting maken in de nieuwe FIM Enel MotoE World Cup – een nieuw opgezette wegraceklasse waar gereden wordt met elektrisch aangedreven motoren en die in 2019 tijdens vijf Europese Grand Prix weekenden in het bijprogramma verreden zal worden (Jerez de la Frontera, Le Mans, Sachsenring, Spielberg en Misano).Het startveld telt komend seizoen achttien rijders welke ondergebracht worden in een twaalftal teams, met name bestaande MotoGP teams die naast hun bestaande MotoGP coureurs met één of twee rijders van start zullen gaan in deze nieuwe klasse.

Randy De Puniet en Niccolò Canepa zullen naar nu bekend is gemaakt het rijdersduo vormen voor het LCRE-Team. De Puniet is geen onbekende voor het LCR Team, de Fransman kwam in het verleden ook al uit voor het team in de koningsklasse. Canepa, World Endurance wereldkampioen in 2017, kwam in het verleden ook al eens uit in de koningsklasse voor Pramac Racing maar was de laatste seizoenen hoofdzakelijk actief in de World Superbike en World Endurance paddock.

Randy De Puniet: “Natuurlijk ben ik erg blij om deel uit te maken van het eerste MotoE-kampioenschap en voor mij is het nog beter, want ik keer terug naar het LCR-team waar ik 5 jaar deel vanuit heb gemaakt in mijn MotoGP-carrière. Ik heb mijn beste raceherinneringen bij dit team, dus het is geweldig om terug te keren bij Lucio en zijn team. Wat betreft de MotoE World Cup, alles is nieuw voor iedereen, maar tijdens de test in november in Jerez zullen we meer informatie verzamelen over de motor en de rijstijl. Ik denk dat het leuk wordt met 18 identieke fietsen met dezelfde banden, dus ik kan niet wachten om aan deze nieuwe uitdaging te beginnen.”

Niccolò Canepa: “Ik ben erg blij om deel uit te maken van dit nieuwe project en vooral om dit te doen in de LCR-kleuren. Ik denk dat dit een van de meest vooraanstaande teams in de paddock is en ik heb een zeer goede relatie met Lucio. Nu kan ik niet wachten om deze fiets voor het eerst te proberen in Jerez. Ik ben hard aan het trainen om me voor te bereiden op de start van het seizoen en de eerste test in november zal ons belangrijke informatie geven over de configuratie van de fiets. Lucio heeft een zeer professionele crew samengesteld en van mijn kant zal ik mijn best doen om het team te belonen met goede resultaten.”

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App