Leandro Mercado ook afwezig in Thailand

169
mercado
Leandro Mercado | foto© Iodaracing

Leandro Mercado zal komend weekend ook de tweede ronde van het Motul FIM Superbike World Championship in Thailand aan zich voorbij moeten laten gaan. De IodaRacing coureur, die ook al afwezig was op Phillip Island, is nog onvoldoende hersteld van een blessure welke hij kort voor aanvang van het seizoen opliep tijdens een training.

Het seizoen 2017 heeft voor Leandro Mercado vooralsnog weinig goeds gebracht. Nadat de Argentijnse coureur vlak voor vertrek naar Phillip Island bij een motorcross training drie ribben brak en een klaplong opliep kreeg hij van de artsen geen toestemming om in het vliegtuig te stappen voor de lange reis naar het Phillip Island Grand Prix Circuit.De IoadaRacing coureur mistte hierdoor de laatste tweedaagse test en de openingsronde van het 2017 World Superbike kampioenschap op het Australische circuit. Mercado was er echter van overtuigd dat hij er tijdens de tweede ronde van het kampioenschap op het Chang International Circuit in Thailand wel weer van de partij zou zijn.

Met nog een paar dagen te gaan blijkt echter dat Mercado nog steeds geen groen licht heeft gekregen om in het vliegtuig te mogen stappen waardoor hij ook komend weekend langs de kant zal staan. Door deze tegenvaller zal het seizoen voor zowel Mercado als ook het IodaRacing Team pas van start gaan als het kampioenschap eind maart zal arriveren op het Motorland Aragon Circuit in Spanje.

“Het gaat steeds beter en mijn conditie verbeterd elke dag,” aldus Mercado in een interview met worldsbk.com. “Het was gewoon domme pech de week voordat we naar Phillip Island zouden vertrekken, maar dit soort dingen gebeuren nu eenmaal. Het gebeurde in een bocht op een simpel baantje. Ik slipte iets weg en de motor gleed onderuit waarbij ik drie ribben brak en een klaplong opliep; allemaal heel ongelukkig dus. Op dit moment is mijn long niet meer het grootste probleem, maar het herstel van de gebroken ribben heeft gewoon zijn tijd nodig, dus eigenlijk kan ik nog niet zoveel doen. Ik moet nu eerst zorgen dat ik weer volledig fit wordt. Ik ben al weer een beetje begonnen met fietsen en ik kan zelfs al weer heel voorzichtig iets doen in de fitness. De artsen hebben me gezegd dat het sowieso drie weken zou duren, dus heb ik de ronde in Thailand ook geskipt. Mij seizoen zal dus pas in Aragon beginnen. Deelnemen aan de races in Thailand zou een risico kunnen, één verkeerde beweging zou er toe kunnen leiden dat het herstel nog veel langer zou duren. Het kampioenschap is lang, dus ik heb er voor gekozen om weer volledig fit te zijn in Aragon en daar aan mijn seizoen te gaan beginnen.”

Mercado had zich een andere start van het seizoen voorgesteld, helemaal nadat de finalewedstrijd van het seizoen 2016 voor de Argentijn ook al zo dramatisch verliep. Mercado had met de laatste wedstrijd van het seizoen voor de boeg in Jerez nog alle kans om de titel te veroveren in de FIM Cup Superstock 1000 klasse. Een technisch probleem in de sighting lap zorgde er echter voor dat Mercado zijn Aprilia langs de kant moest parkeren en niets anders kon doen dan vanaf de zijlijn toekijken hoe Raffaele de Rosa er met de titel vandoor ging.

 

Handige links Motul Thai Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag