Leandro Mercado wint in Lausitz, Wayne Tessels twaalfde

135
Wayne Tessels
Wayne Tessels (77) tijdens de race | foto© actiefoto.eu

#GermanWorldSBK – Leandro Mercado is zondagmiddag op de Lausitzring winnaar geworden van de FIM Cup Superstock 1000 race. De Argentijn was het snelst op een nog grotendeels natte baan voor Bryan Staring en Riccardo Russo. Wayne Tessels hield onder de moeilijke omstandigheden zijn hoofd koel en kwam na een bekeken race als twaalfde over de finish.

Nadat de World Superbike coureurs eerder hun race onder heel moeilijke omstandigheden hadden verreden kregen de FIM Cup Superstock 1000 coureurs zondagmiddag een nog kletsnat Lausitzring circuit voorgeschoteld voor hun elf ronden tellende race.Ondanks dat het niet meer regende was het Duitse circuit nog wel grotendeels nat. Nadat Toprak Razgatlioglu kopstart had weten te pakken was het even later Leandro Mercado die de leiding overnam, zijn hoofd koel wist te houden en onbedreigd naar de overwinning wist te rijden. Op ruim twintig seconden werd de in Nederlandse dienst rijdende Bryan Staring tweede en ging de derde en laatste podiumplaats naar de Italiaan Riccardo Russo.

Voor Rob Hartog was de wedstrijd al voorbij voordat deze gestart werd. De Team Hartog – Jenik – Against Cancer coureur verloor de voorkant tijdens de warm-up ronde waardoor hij ontbrak op de startgrid terwijl de lichten op groen gingen.

Wayne Tessels begon voorzichtig aan de wedstrijd, had in de beginfase een aantal momentjes en kwam de eerste ronden rond de twintigste plaats door. De MTM-HS Kawasaki coureur bouwde vervolgens zijn race goed op. Na een goed ritme gevonden te hebben kwam Tessels uiteindelijk als twaalfde over de finish. Een uitslag waar de Nederlander na afloop tevreden mee was aangezien hij nog niet eerder onder deze omstandigheden op het Duitse circuit gereden had.

 

Handige links Pirelli German Round – Lausitzring

Tijdschema en volledige uitslagen (WorldSBK)
Tijdschema en volledige uitslagen (Superbike IDM)
Fotoverslag
Waar te volgen op TV
Het weer op de Lausitzring