Leandro “Tati” Mercado in 2023 met Kawasaki Weber-Motos in IDM

941
leandro-tati-mercado
Leandro "Tati" Mercado | foto© Honda Racing

Leandro “Tati” Mercado zal in 2023 als vaste deelnemer aan de start verschijnen in het IDM Superbike kampioenschap. De 30-jarige Argentijn heeft hierover overeenstemming bereikt met het Kawasaki Weber-Motos Racing Team.

Leandro “Tati” Mercado was de afgelopen jaren een vaste deelnemer in het FIM Superbike World Championship. De Argentijn wist voor 2023 echter geen zitje meer te bemachtigen in het op productiemachines gebaseerde wereldkampioenschap nadat zijn voormalige werkgever MIE Racing Honda besloot om Eric Granado aan te trekken als teamgenoot van Hafizh Syahrin.Mercado heeft er nu voor gekozen om in 2023 een volledig seizoen te gaan rijden in het IDM, en wel voor het Kawasaki Weber-Motos Racing Team. Geheel nieuw is het Duitse wegrace kampioenschap niet voor de Argentijn, hij kwam het afgelopen seizoen namelijk al een viertal weekenden en een achttal wedstrijden in actie voor HRP Holzhauer Racing Promotion. Op de Honda CBR 1000 RR-R van het Duitse team wist Mercado in totaal 90 punten te scoren en ondanks het niet rijden van alle races als achtste te eindigen in de eindstand van het kampioenschap.

De goede prestaties van Mercado zijn ook opgevallen bij Kawasaki Weber-Motos Racing Team eigenaar Emil Weber hetgeen nu dus geleid heeft tot een overeenkomst voor het komende IDM Superbike seizoen.

Emil Weber: “We hebben na de seizoen finale in Hockenheim rondgekeken voor een geschikte kandidaat voor 2023. Door het tekenen van Florian Alt bij Honda kwam Leandro Mercado beschikbaar. Zijn optredens hebben ons doen besluiten om het gesprek met hem aan te gaan hetgeen nu geleid heeft tot een overeenkomst voor komend seizoen. ‘Tati’ is hongerig naar succes en we kijken uit naar onze samenwerking.”

De eerste gezamenlijke test op de nieuwe Kawasaki ZX-10 RR staat gepland in februari in Spanje.