Lecuona ook in Oostenrijk als vervanger Rins binnen LCR Honda Team Castrol

1251
iker-lecuona
Iker Lecuona - Silverstone | foto© LCR Honda

Iker Lecuona zal ook komend weekend tijdens de Oostenrijkse Grand Prix op de Red Bull Ring als vervanger optreden van de geblesseerde Alex Rins. Het wordt de vierde MotoGP invalbeurt voor de Spanjaard dit seizoen, zijn derde opeenvolgende en tweede in de kleuren van LCR Honda Team Castrol.

Alex Rins had zijn zinnen gezet op een terugkeer tijdens het komend weekend te verrijden Grand Prix weekend op de Red bull Ring, de CryptoDATA Motorrad Grand Prix von Österreich. Inmiddels heeft LCR Honda bekend gemaakt dat dit niet gaat lukken en dat men Iker Lecuona opnieuw bereidt heeft gevonden om net als in Silverstone als vervanger op te gaan treden.

Rins liep begin juni bij een crash tijdens de Italiaanse Grand Prix in Mugello een dubbel beenbreuk opliep. Ondanks dat herstel voorspoedig verloopt komt het Grand Prix weekend op de Oostenrijkse Red Bull Ring te vroeg. De Spanjaard heeft nu zijn zinnen gezet op een comeback tijdens het Grand Prix weekend op Circuit de Barcelona – Catalunya.

Voor Lecuona, normaalgesproken als coureur actief in de kleuren van Team HRC in het FIM Superbike World Championship, kwam eerder dit seizoen in Jerez en Assen in actie als vervanger van de respectievelijk de geblesseerde Marc Marquez en Joan Mir binnen het Repsol Honda Team. In Silverstone en nu dus ook op de Red Bull Ring zal de Spanjaard dus in de kleuren van LCR Honda Team Castrol actief zijn, het team waarvoor hij ook nog steeds tot één van de kandidaten behoort voor een vast zitje in 2024.Handige links CryptoDATA Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. 


                         Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’ of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’