Lehmann IDM SSP300 kampioen, zesde plaatsen voor Smits en Doornenbal in Hockenheim

760
Twan Smits (85) en Sven Doornenbal (14) | Foto credit: Damon Teerink

Lennox Lehmann is voor de tweede maal op rij kampioen geworden in de IDM SSP300 klasse. Twan Smits en Sven Doornenbal scoorden zesde plaatsen. Sander Kroeze werd met een vijfde plaats de beste Nederlander in de tweede IDM SSP600 race. Deze race werd opnieuw gewonnen door Patrick Hobelsberger.

Zondag werden de laatste races van het IDM seizoen afgewerkt op de Hockenheimring. Naast het verslag van de onderstaande wedstrijden, werd er ook gereden in de IDM Superbike categorie. Het verslag van die wedstrijden is te lezen in een ander artikel op Racesport.nl.

IDM Supersport 600
Patrick Hobelsberger liet tijdens de afsluitende race zien waarom hij de 2021 kampioen is. In de beginfase bleef er een grote groep bij elkaar, maar gedurende de race zou Hobelsberger wegrijden en zijn tweede race van het weekend winnen. Thomas Gradinger werd tweede en Kevin Wahr won van Jan-Ole Jahnig de strijd om plaats drie. Gastrijder Sander Kroeze werd opnieuw de beste Nederlander. Na een slechte start moest Kroeze vanaf een tiende plaats weer naar voren zien te komen. Zijn opmars eindigde op plaats vijf. Voor negende plaats waren drie Nederlanders in gevecht. Het duel werd gewonnen door Rob Hartog gevold door Milan Merckelbergh en Melvin van der Voort. Joep Overbeeke werd zestiende. Roy Voermans finishte als vierentwintigste, waarmee hij achtste werd in de Superstock categorie. Rick Dunnik kwam in de eerste ronde ten val. Glenn van Straalen werd met een derde plaats de beste Nederlander in de eindstand.

IDM Supersport 300
Deze klasse reed vandaag twee races op de Hockenheimring. Thom Molenaar ging na een crash in de warm up niet van start. In de openingsronden van de eerste race gingen er ook al diverse rijders onderuit, maar toen Jorke Erwig en Oliver Svendsen in de derde ronde samen crashten kwam er een rode vlag. Beide rijders waren gelukkig ongedeerd. Er volgde een herstart over zeven ronden. Walid Khan liet uitstekend zien in de herstart en reed veelal aan de leiding in een kopgroep van acht rijders. Khan deed in laatste ronde een aanval om de leiding te pakken, maar werd vervolgens geraakt door zijn teammaat Lennox Lehmann en crashte in de Sachs-Kurve. Lehmann won vervolgens de race voor Marvin Siebdrath, Dirk Geiger en Luca De Vleeschauwer. Twan Smits werd in de kopgroep zesde en daarachter finishte Sven Doornenbal als achtste. Ook was er top-tien klassering voor de jonge Belg Jef Van Calster. Luuk de Ruiter eindigde als achttiende, één positie voor Mieke Abbink.

Lehmann begon aan de laatste race met 23 punten voorsprong op Siebdraht. Ondanks dat Lehmann ten val kwam, wist hij wel zijn IDM titel te verdedigen. Siebdrath moest namelijk winnen om nog kampioen te worden, maar dat was niet mogelijk omdat Geiger en De Vleeschauwer in de openingsfase van de race al weg waren gereden. Het werd een fotofinish die gewonnen werd door Geiger. Doornenbal reed zijn beste race van het seizoen en finishte in de groep voor de laatste podiumplaats als zesde. Sasha De Vits werd vierde. Khan bemoeide zich ook lang in de strijd om plaats drie, maar viel in de slotfase terug en werd negende. Abbink finishte als negentiende in de afsluitende race van het seizoen. Smits kwam in de eerste ronde ten val en De Ruiter kwam niet aan de finish.

IDM Zijspannen
De tweede wedstrijd voor de IDM Zijspannen stond in het teken van veel uitvallers. Van de negentien spannen kwamen er slechts twaalf aan de finish. Onder de uitvallers ook Bennie Streuer en Jeroen Remmé, die na de eerste race nog op het podium stonden. De winst ging naar Markus Schlosser en Marcel Fries voor Tim Reeves en Kevin Rousseau. Wiggert Kranenburg en Jouk Hahn werden de beste Nederlandse combinatie op een negende plaats. Wout Vermeule en Jarno Bouius werden elfde, één positie voor Jord Klok en Carmen Laudy. Volgende week wordt de laatste ronde van het IDM Zijspannen kampioenschap verreden in Oschersleben.

Yamaha R3 bLU cRU Cup
De dag in Hockeheim werd begonnen met de laatste race van de Yamaha R3 bLU cRU Cup 2021. De baan was droog, maar er waren hier en daar nog wel natte plekken door de regen die er in de nacht gevallen was. Nick Roelfsema nam geen risico’s en stelde met een vierde plaats zijn titel veilig. De race werd gewonnen door gastrijder Max Zachmann voor Bryan Cohen en Sarah Gopfert. Na het weekend volgt er een volledig verslag over de finaleronde van de Yamaha R3 bLU cRU Cup in Hockenheim.Handige links IDM Hockenheimring 2021:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag
Live verslag races (zaterdag)
Live verslag races (zondag)

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter