Victor Steeman en Lentink Sports Racing gaan na een jaar samenwerking ieders hun eigen weg. Dit nieuws heeft het IDM Supersport 600 team onder leiding van Tristan Lentink donderdagavond 17 december wereldkundig gemaakt.

Lentink Sports Racing werd in 2020 opgezet en kwam in zowel de IDM Supersport 600 klasse als ook in de Nederlandse ONK SuperCup 600 klasse van de OW Cup aan de start met Jeroen Hilster en Victor Steeman.

Voor met name Steeman was het een gewaagde overstap en tevens zijn debuut op een Supersport 600 machine, dit nadat hij de voorgaande jaren de nodige successen had weten te boeken op een Supersport 300 machine in het IDM als ook het FIM Supersport World Championship.

Steeman kende echter een meer dan voortreffelijk debuut seizoen in de kleuren van Lentink Sports Racing door in de IDM Supersport 600 klasse als vijfde te eindigen in de eindstand van het kampioenschap en in de Nederlandse OW Cup – vanaf komend seizoen IDC – de titel voor zich op te eisen in de ONK SuperCup 600 klasse.

Hilster maakte het succes voor de formatie van Tristan Lentink compleet door als tweede te eindigen in de eindstand van de Nederlandse ONK SuperCup 600 klasse en daarmee het team een 1-2 te bezorgen in haar debuutseizoen

Ondanks de succes en het behalen van de Nederlandse titel hebben Lentink Sports Racing en Steeman geen overstemming weten te bereiken om ook in 2021 samen verder te gaan. De coureur uit Lathum zal zijn titel in 2021 dan ook niet in de kleuren van Lentink Sports Racing gaan verdedigen. Lentink Sports Racing en Steeman gaan in goed overleg uit elkaar en ieder hun eigen weg komend seizoen.

Victor Steeman: “Bedankt Tristan en heel team Lentink Sports Racing voor dit seizoen. Het was een heel leerzaam en goed seizoen. We hebben samen goede resultaten behaald en dat was zonder jullie niet mogelijk geweest. Bedankt aan alle teamleden en sponsoren.”

Tristan Lentink, teammanager Lentink Sports Racing: “Victor heeft mede met zijn kennis en kunde het team gevormd zoals het momenteel bekend staat. Samen hebben we mooie resultaten mogen boeken en veel mensen positief kunnen verrassen. Wij bedanken Victor voor zijn vertrouwen in Lentink Sports Racing en wensen Victor heel veel succes met zijn nieuwe uitdagingen.”

Op dit moment is nog niet bekend waar Steeman in 2021 zijn carrière voort zal zetten. De coureur uit Lathum zal hier op korte termijn meer duidelijkheid verstrekken. Ook Lentink Sports Racing heeft de Racesport.nl redactie laten weten dat men op korte termijn haar definitieve plannen voor het seizoen 2021 wereldkundig zal maken.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App