Leon Camier stopt als coureur en wordt teammanager van Team HRC

125
leon-camier
Leon Camier - Teammanager Team HRC | foto© Honda Racing

Leon Camier is door Honda aangesteld als teammanager van Team HRC, het World Superbike Team met de coureurs Alvaró Bautista en Leon Haslam binnen de gelederen. De Brit zal per direct de functie aanvaarden en derhalve niet meer als actief World SBK coureur actief zijn.

Team HRC begint deze week in Jerez (20 en 21 januari) aan hun eerste test van 2021. Alvaro Bautista en Leon Haslam zullen op het Zuid Spaanse circuit voor het eerst na de verplichte winterstop weer op hun Honda CBR1000RR-R Fireblade machines stappen, dit ter voorbereiding op het nieuwe FIM Superbike World Championship seizoen dat in het weekend van 23 t/m 25 april van start zal gaan op het TT Circuit Assen.

Terwijl het rijdersduo binnen Team HRC voor komend seizoen gelijk is gebleven heeft het team wel een nieuwe rijder aangetrokken, niet als rijder maar als de nieuwe teammanager. Niemand minder dan voormalig Honda World Superbike coureur Leon Camier zal vanaf nu het team komen versterken en de rol van teammanager gaan vervullen.

Met de aankondiging van de komst van Camier als teammanager komt er tevens een einde aan de sportieve carrière van de Brit die de afgelopen seizoenen achtervolgt werd door tegenslagen.

Leon Camier: “Ik ben tijdens mijn carrière een aantal seizoenen als coureur actief geweest op een Honda en ik ben nu erg blij en trots om terug te zijn bij het bedrijf als teammanager, iets dat een grote verandering is in mijn professionele en persoonlijke leven. Ik dank Honda voor het vertrouwen dat ze in mij hebben gesteld – het WorldSBK-project is erg belangrijk en de nieuwe CBR1000RRR Fireblade ziet er absoluut geweldig uit. Ik ben bereid om hard te werken om onze doelen te bereiken; dat heb ik altijd gedaan als rijder en ik zal op dezelfde manier doorgaan als teammanager. Na vele jaren in het WorldSBK te hebben gereden, ken ik het kampioenschap en de daar geldende uitdagingen heel goed, hoewel de huidige periode deze problemen nog verergert. Maar door samen te werken met twee zeer sterke coureurs als Alvaro en Leon, en zo’n professionele groep mensen als Team HRC en de HRC-engineers, heb ik er alle vertrouwen in dat we in staat zullen zijn om ons volledige potentieel te bereiken en te vechten voor topresultaten. We gaan nu twee dagen lang testen in Jerez, het zal mijn eerste kans zijn om met het team samen te werken en ik kijk er echt naar uit om aan dit nieuwe en opwindende avontuur te beginnen.”

Naast de twee Team HRC coureur komen er deze week ook diverse andere WorldSBK coureurs in actie in Jerez. Zo zullen o.a. Jonathan Rea en Alex Lowes en een groot aantal andere WorldSBK coureurs aanwezig zijn. Ten Kate Racing Yamaha en ook Michael van der Mark – die de afgelopen week een operatie onderging waarbij de plaatjes en schroeven (die na zijn crash in 2019 in Misano werden aangebracht) uit zijn onderarm werden verwijderd zullen de komende dagen niet in actie komen.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App