Leopard Racing neemt per direct afscheid van Tatsuki Suzuki, Adrian Fernandez als vervanger

11902
tatsuki-suzuki
Tatsuki Suzuki | foto© Leopard Racing

Tatsuki Suzuki zal dit seizoen niet meer in actie komen in de kleuren van het Leopard Racing Team. Vanaf de Pertamina Grand Prix of Indonesia zal de Japanner vervangen worden door Adrian Fernandez, de Spanjaard die onlangs al door het team aangetrokken werd voor het seizoen 2024.

Tatsuki Suzuki maakt een moeilijke periode door als coureur. De prestaties van de Japanner blijven ver achter bij zijn Leopard Racing Team collega Jaume Masia. Terwijl Masia dit seizoen al drie Moto3 races wist te winnen, de laatste vier Grand Prix weekenden op het podium wist te eindigen, de twee voorgaande races in India en Japan wist te winnen en momenteel met 199 gescoorde WK punten aan de leiding gaat in de tussenstand van het kampioenschap moet Suzuki het doen met slechts twaalf gescoorde WK punten in de laatste negen Grand Prix weekenden en een teleurstellende vijftiende plaats (50 WK punten) in de tussenstand.

Nadat onlangs al bekend werd dat Suzuki na dit seizoen het team gaat verlaten en in 2024 de nieuwe teamgenoot wordt van Collin Veijer binnen het Duitse Liqui Moly Husqvarna Intact GP team heeft het Leopard Racing Team besloten dat Suzuki voor de rest van het seizoen, te beginnen dit weekend tijdens de Pertamina Grand Prix of Indonesia, langs de kant zal blijven en binnen het team vervangen zal worden door de Spanjaard Adrian Fernandez (het jongere broertje van MotoGP coureur Raul Fernandez).

Een opvallende move, dit aangezien Fernandez onlangs al door het team aangetrokken is als vaste coureur voor het seizoen 2024. De Spanjaard krijgt komend seizoen zijn jonge landgenoot Ángel Piqueras (2023 Red Bull MotoGP Rookies Cup kampioen) als teamgenoot aangezien ook Masia na dit seizoen het team verlaat. Masia stapt in 2024 over naar de Moto2 klasse waar hij binnen het Pertamina Mandalika SAG Team de teamgenoot wordt van Bo Bendsneyder.Handige links Pertamina Grand Prix of Indonesia:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.


 

                         Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’ of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’