Litjens wint 125cc race in Oschersleben, Van der Mark derde

176

Abbink Bos Racing coureur Joey Litjens heeft in Oschersleben de 125cc race, meetellend voor het IDM kampioenschap, op zijn naam geschreven. De ex Grand Prix coureur wist in een spannende race de Duitser Fritz Marvin en Dutch Racing coureur Michael van der Mark nipt achter zich te houden.

Nadat Marcel Schrötter bij de start de leiding pakte was het Van de Mark op de tweede positie, gevolgd door Litjens en Fritz. Nadat even later Schrötter ten val was gekomen bestond de kopgroep uit het eerder genoemde drietal.

Tot aan het eind bleef het stuivertje wisselen in de kopgroep en gaven de drie jonge coureurs elkaar geen duimbreed toe. Na veertien ronden was het Litjens die zijn snelle Seel machine als eerste over de finish drukte met een voorsprong van slechts 0,082 sec. op Fritz en 0.249 sec. op Van der Mark.

Naast het succes van Litjens en Van der Mark was er ook een keurige zesde plaats voor Ernst Dubbink en wisten Joop Timmer met een dertiende plaats en Jasper Iwema, die als vijftiende over de eindstreep kwam, punten mee naar huis te nemen.

Pepijn Bijsterbosch eindigde als achtiende, Tony Covena als negentiende, Thomas van Leeuwen werd zesentwintigste, Sjon van Houweling dertigste en op een vierendertigste plaats kwam Lesley ten Tusscher over de eindstreep, terwijl Jos van der AA de wedstrijd niet wist te volbrengen.

Direct na afloop van de race sprak de Racesport.nl redactie met Litjens en Van der Mark over hun prestaties in Oschersleben. Klik op onderstaande link om het commentaar van de twee Nederlandse podiumkandidaten te beluisteren.