Livio Loi en Reale Avintia Academy per direct uit elkaar

300
livio-loi
Livio Loi | foto© Reale Avintia Academy

Livio Loi en Reale Avintia Academy hebben in goed onderling overleg besloten hun samenwerking per direct te beëindigen. Dit nieuws heeft het management van de Belgische Moto3 coureur Zelos vrijdagmiddag middels een officieel persbericht wereldkundig gemaakt.

Livio Loi heeft afgelopen weekend tijdens de Motul TT Assen zijn laatste Moto3 race gereden in dienst van Reale Avintia Academy. Na acht wedstrijden en het uitblijven van resultaten hebben partijen in onderling overleg besloten per direct hun samenwerking te beeindigen.

Loi bedankt het Spaanse Moto3 team voor de afgelopen acht races maar helaas voldeden de resultaten langs beide kanten niet om het project verder te zetten. Zelos en het Reale Avintia Academy-team hebben beiden hard aan dit project gewerkt, maar de verwachte resultaten werden niet ingelost. Met deze zware beslissing tot gevolg.

Freddy Tacheny, CEO van Zelos: “In naam van Zelos wil ik de Reale Avintia Academy bedanken voor de samenwerking en wens ik hen het allerbeste voor de rest van het seizoen. Wij zullen uiteraard alles in het werk stellen om Livio Loi te helpen bij het vervolg van zijn carrière als piloot”.

Raúl Romero, CEO Esponsorama: “We hebben dit Moto3-team speciaal opgericht voor Livio Loi en beide partijen verwachtten veel betere resultaten in de eerste paar races van het seizoen. Helaas kwamen die resultaten nooit, dus hebben we, samen met Zelos, deze moeilijke beslissing genomen. Ik wens Livio het beste voor de toekomst.”

Wie de komende races de plaats van Loi binnen Reale Avintia Academy in gaat nemen is officieel niet bekend gemaakt. De naam van de Spanjaard Vicente Perez wordt veelvuldig genoemd, het heeft er dan ook alle schijn van dat Perez, momenteel uitkomend voor Reale Avintia Academy in het FIM Moto3 Junior World Championship, over een week tijdens de Duitse Grand Prix op de Sachsenring aan de start zal verschijnen op de machine van Loi.