Livio Loi: ‘Niet de start van het seizoen zoals we wilden’

19
loi
Livio Loi | foto© Racesport.nl - Nico Schneider

Livio Loi en het Reale Avinta Academy Team zijn het seizoen niet begonnen zoals vooraf gehoopt. Een technisch probleem zorgde zondag op het Losail International Circuit voor een vroegtijdig einde van de race.

Na de problemen in de kwalificatie en een degelijke warm-up, was alles gesetteld voor de eerste race van het seizoen. Livio Loi en het Reale Avintia Academy team waren klaar om voor de punten te vechten in Qatar, maar de start was niet goed en daarna kreeg Loi te kampen met een technisch probleem waardoor hij zijn race moest staken tijdens het laatste deel van de race.

Dit is niet de manier waarop de rijder en het team aan het seizoen wilden beginnen, maar het hoort nu eenmaal ook bij de racerij. Nu is het tijd om vooruit te kijken naar Argentinië, een goede baan voor Loi waar hij twee jaar geleden op het podium stond. Het team zal alle data gaan bekijken om uit te vinden waarom de shifter niet naar behoren werkte, en daarna tijdens de volgende race van het Moto3 wereldkampioenschap hopelijk de eerste punten te gaan behalen.

Livio Loi: “We wisten voor de race dat het moeilijk zou gaan worden, omdat we tijdens de warm-up verschillende dingen hebben uitgeprobeerd aan de machine. Ondanks dat we wel iets verbeterd hebben, was het nog lang niet perfect. De start was niet zo slecht, maar het gat met de voorste groep was vanaf het begin al te groot. Het was onmogelijk om bij die groep te komen maar ik wilde de race uitrijden. Aan het einde van de race kreeg ik echter een probleem met de shifter en besloot ik de race te staken. We moeten uitvinden wat er precies gebeurd is, maar ik kijk nu vooral uit naar Argentinië, een baan waar ik van hou.”

Handige links Grand Prix of Qatar:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag