Na de bevestiging van Xavier Simeon in MotoGP bij Reale Avintia Racing, zullen ook zijn landgenoten Livio Loi en Barry Baltus in 2018 onder de vlag van het Spaanse Grand Prix actief zijn. Loi zal uit blijven komen in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap, Baltus zal naast zijn deelname aan de Red Bull MotoGP Rookies Cup  uitkomen in het CEV Moto3.

Zowel Xavier Simeon, Livio Loi en Barry Baltus hebben hun zakelijke belangen ondergebracht bij het Belgische Zelos. Nadat het management eerder al overeenstemming wist te bereiken met Reale Avintia Racing om Xavier Simeon komend seizoen de overstap te maken heeft het managementbureau zondagmiddag in Valencia bekend gemaakt dat Livio Loi ook komend seizoen uit zal blijven komen in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. Zo zal Loi komend seizoen uitkomen voor het gloednieuwe Team Reale Avintia Moto3. Het team zal gebruik gaan maken van een KTM machine.

Naast het goede nieuws voor Loi zal ook Barry Baltus naast zijn programma in de Red Bull MotoGP Rookies Cup op een KTM Moto3 machine van Reale Avintia Racing uitkomen in het FIM Moto3 Junior World Championship.

Livio Loi: “Eerst en vooral wil ik Reale Avintia Racing en mijn management bij Zelos bedanken, aangezien ze grote inspanningen hebben geleverd en hard hebben gewerkt om dit project tot een goed einde te brengen. Een sterk team met zoveel ervaring in MotoGP™ geeft me vertrouwen om volgend jaar het beste van mezelf te geven in Moto3. Reale Avintia, KTM en Zelos vormen een geoliede combinatie en ik hoop dan ook te kunnen meestrijden voor de topposities in het kampioenschap.”

Raul Romero, Reale Avintia Racing: “Na de komst van Xavier Siméon naar ons MotoGP™-team en na de vele ontmoetingen met Freddy Tacheny (Zelos), hebben we besloten om in te zetten op de Belgische motorsport en samen te werken met Zelos om de motorsport in België te laten groeien. Livio Loi maakt al meerdere jaren deel uit van het Moto3 wereldkampioenschap. Ik ben ervan overtuigd dat hij zich volgend seizoen zal kunnen opwerpen als een van de beste rijders van zijn categorie. Barry Baltus heeft een mooie toekomst, hij is erg jong en in onze academie in de CEV FIM krijgt hij de kans bij te leren en te rijpen als rijder.”

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag