Livio Loi: ‘We zullen komend weekend hard vechten voor Andreas’

338
livio-loi
Livio Loi | foto© Reale Avintia Academy

Voor Livio Loi en de Reale Avintia Academy staat er komend weekend in Catalunya een heel moeilijk Grand Prix weekend op het programma. Slecht enkele dagen na het verongelukken van teamgenoot Andreas Perez staat op hetzelfde circuit de Gran Premi Monster Energy de Catalunya op het programma, een zware opgave voor team en coureurs.

Afgelopen weekend vond op het circuit van Catalunya een zwaar ongeval plaats tijdens de tweede Moto3 race van de dag meetellend voor het FIM Moto3 Junior World Championship. Bij dit ongeval was ook Andreas Perez betrokken. De 14-jarige Spanjaard liep daarbij zwaar hoofd- en hersenletsel, letsel waaraan het Reale Avintia Academy talent maandagochtend overleed.Het overlijden van de sympathieke en altijd vrolijk ogende Perez kwam hard aan in de motorsportwereld maar zeker binnen Reale Avintia Racing, het team waar de Reale Avintia Academy een onderdeel van is.

Ook bij Reale Avintia Academy coureur Livio Loi kwam het trieste nieuws maandagochtend hard binnen. De Belg is echter vastberaden om komend weekend in Catalunya zijn teamgenoot en maatje te eren met een goed resultaat.

Livio Loi: ‘Allereerst wil ik zeggen dat het erg moeilijk was om te horen over het overlijden van Andreas. Hij was een echt, echt snel op het circuit, maar hij was een nog betere persoon in het echte leven. Zijn personage was uniek en hij was een echte vriend, dus komend weekend in Catalunya ga ik voor hem racen. Ik zal mijn best doen om hem te eren. Ik hoop samen met het team op zulke moeilijke momenten voor een goed resultaat te kunnen vechten. We zullen hard vechten voor Andreas!’

Loi krijgt komend weekend Vicente Perez als teamgenoot. De Spanjaard, normaalgesproken uitkomend in het FIM Moto3 Junior World Championship, zal komend weekend in de Reale Avintia Academy kleuren in actie komen als wildcard coureur.

 

Handige links Gran Premi Monster Energy de Catalunya:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag