Andrea Locatelli pakt zijn derde pole position van het seizoen door ook in Portimão de snelste tijd te noteren in de World Supersport Superpole. Jules Cluzel kwam tot een tweede tijd en Corentin Perolari is de derde coureur die zich op de voorste startrij wist te kwalificeren.

In de vrije trainingen van de World Supersport klasse op Portimão waren Jules Cluzel, Andrea Locatelli, Corentin Perolari en Lucas Mahias constant de snelste vier coureurs. In de eerste stint van de Tissot Superpole klokte kampioenschapsleider Locatelli de snelste tijd met een 1’44.627. Dit was de absoluut snelste tijd van het weekend en de Italiaan was maar liefst zes tienden sneller dan de tweede tijd van Cluzel. Perolari stond in de eerste tien minuten rond de achtste plaats, maar in de laatste ronde van zijn eerste stint kwam hij naar plaats drie Isaac Vinales stond plaats vier voor Mahias toen zij de pits in ging om zich te prepareren voor de laatste stint van de kwalificatie.

In de slotfase gingen de rijders er nog een keer goed voor zitten om te proberen Locatelli van zijn derde pole position op rij af te houden. Cluzel en Mahias zetten de jacht in op de snelle tijd van de Italiaan, maar kwamen er niet aan. Cluzel eindigde als tweede op 0.226 seconde van Locatelli. Mahias zette zijn Kawasaki in eerste instantie de derde tijd en stond ook in het parc fermé. Echter werd later zijn rondetijd gecanceld, waardoor hij zich als vijfde kwalifceerde. Perolari profiteerde en vertrekt nu vanaf de voorste startrij. De tweede startrij wordt gevormd door Vinales, Mahias en Phillip Oettl.

Steven Odendaal van EAB Ten Kate Racing streed voor een positie op de derde startrij, maakte met het vallen van de finishvlag naar plaats tien. De zevende tijd werd gezet door Hannes Soomer gevolgd door Manuel Gonzalez en Raffaele de Rosa. Lachlan Epis van het MPM Routz Racing Team kwam niet aan zijn posities uit FP2 en FP3 en moest genoegen nemen met een tweeëntwintigste tijd in de Superpole.

De eerste World Supersport race van het weekend gaat vanmiddag om 15:15 uur (16:15 uur NL) van start in Portimão.

Handige links Motul Portuguese Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App