Andrea Locatelli heeft zijn twaalfde overwinning van het seizoen behaald in de eerste race op Estoril. Philipp Oettl en Hannes Soomer waren ook op het podium te vinden. Steven Odendaal werd vijfde voor EAB Ten Kate Racing. Glenn van Straalen kwam als zeventiende over de finish.

Andrea Locatelli was de sterkste tijdens de Superpole voor Lucas Mahias en Philipp Oettl. Deze drie coureurs mochten dus van de eerste startrij vertrekken op een zonnig Estoril. Steven Odendaal begon als negende aan de race voor EAB Ten Kate Racing. Glenn van Straalen had een twintigste startpositie met zijn Yamaha. De wedstrijdlengte was achttien ronden. Locatelli pakte de leiding na de start, voor Raffaele de Rosa en Manuel Gonzalez.

De Rosa nam in de eerste ronde de leiding over van Locatelli, maar laatstgenoemde sloeg snel weer terug. Odendaal wist zijn startpositie vast te houden en hetzelfde gold voor Van Straalen. Danny Webb en Karel Hanika gingen allebei onderuit in de tweede omloop. Niet veel later crashte ook Peter Sebestyen. Door deze valpartij kwam de rode vlag, omdat er veel grind op de baan terecht was gekomen in de laatste bocht.

Toen de baan schoongemaakt was, trad de snelle startprocedure in werking. De nieuwe racelengte werd twaalf ronden. Bij de herstart vertrokken Locatelli, De Rosa en Mahias van de voorste rij. Locatelli behield de leiding, maar achter de Italiaan ging het helemaal mis. De Rosa en Mahias ging samen onderuit in bocht twee. Hannes Soomer belandde hierdoor op plaats twee, voor Oettl. Odendaal schoof op naar plaats vijf. Van Straalen kende een goede start en kwam als dertiende door.

Locatelli wist een kleine voorsprong te creëren richting Oettl en Soomer. Daarachter ontstond een gevecht om plaats vier tussen Odendaal, Can Oncu, Isaac Viñales en Manuel Gonzalez. Van Straalen moest in de eerste ronden paar posities prijsgeven en nestelde zich op plaats zeventien. Locatelli gaf de voorsprong niet meer weg en won zijn twaalfde race van het jaar. Oettl wist met Soomer af te rekenen wat betreft de tweede stek.

Viñales wist de strijd om plaats vier te winnen. Odendaal kwam als vijfde over de finish, voor Oncu en Gonzales. Axel Bassani werd achtste voor Jules Cluzel, die terug is na zijn blessure. Corentin Perolari maakt de top tien vol in de eerste race. Van Straalen werd als zeventiende in de uitslag opgenomen.

Zondag om 14.45 uur Nederlandse tijd gaat de laatste World Supersport race van 2020 van start.

Handige links Pirelli Estoril Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App