Locatelli wint ook eerste WorldSSP race in Portugal voor Mahias en De Rosa

133
Andrea Locatelli wint ook de vierde WorldSSP race van het seizoen 2020 | foto© WorldSBK.com

Andrea Locatelli behoudt zijn ongeslagen status in het World Supersport kampioenschap 2020. Lucas Mahias en Raffaele De Rosa mochten met Locatelli mee naar het podium na de eerste race in Portimão. Jules Cluzel crashte in tweede positie, maar wist nog als zesde over de finish te komen.

De start van de eerste World Supersport race pas ruim een uur later van start dan gepland, omdat de helikopter eerste moest terugkeren nadat ze Sandro Cortese naar een nabij gelegen ziekenhuis moesten brengen na zijn stevige crash in de laatste ronde World Superbike race. De organisatie gaf aan dat de Duitser bij kennis was na een zware valpartij over de heuvel op het circuit van Portimão.

Andrea Locatelli was op voorhand te kloppen coureur. De Italiaan won niet alleen de drie voorgaande races, maar stond ook in alle edities op pole position. Naast Locatelli stonden Jules Cluzel en Corentin Perolari op de eerste startrij. De tweede startrij werd gevormd door Isaac Vinales, Lucas Mahias en Phillip Oettl. Mahias was eigenlijk derde na de Superpole, maar zijn snelste tijd werd geschrapt omdat hij die had gezet tijdens een gele vlag situatie.

Na een verkorte startprocedure was Cluzel het snelste weg voor Perolari en Locatelli. Bij de eerste doorkomst passeerde Locatelli beide Fransmannen op het rechte stuk en nam zo de leiding over. De Italiaan zette aan, maar kwam niet weg en nadat hij in een bocht wijd moest kwam Cluzel terug naar de eerste positie. Ook Perolari, Mahias en Vinales probeerden de koplopers te volgen, maar konden niet voorkomen dat Cluzel en Locatelli afstand namen.

Cluzel en Locatelli bleven elkaar regelmatig passeren, wat zorgde voor een mooi duel. Met nog zo’n tien ronden te gaan begon Locatelli langzaam weg te rijden bij zijn merkgenoot. Cluzel probeerde te volgen, maar dit resulteerde in een dure crash met nog vijf ronden te gaan. Cluzel pakte vrij snel zijn motor weer op en kwam als zesde weer de baan op. Locatelli kon door het incident eenzaam naar zijn vierde overwinning van het seizoen rijden.

Daarachter had Mahias zich losgereden en zo kon hij de tweede plaats naar huis rijden. Voor de laatste podiumplaats werd er geknokt tot aan de eindstreep tussen drie rijders. Raffaele de Rosa had zich in de loop van de race gemengd bij Vinales en Perolari. Vinales ging als eerste van het drietal het laatste rechte stuk op, maar hij kwam als vijfde over de eindstreep. De Rosa werd derde voor Perolari. Het verschil tussen de drie rijders was slechts 0.018 seconde. Cluzel werd na zijn crash nog zesde voor Oettl en EAB Ten Kate Racing rijder Steven Odendaal. Lachlan Epis kwam namen het MPM Routz Racing Team als zeventiende over de finish.

Handige links Motul Portuguese Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App