De 13-jarige Loran Faber is in het Spaanse Guadix geselecteerd voor de 2017 editie van de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Naast Faber behoorde ook de Belg Sasha de Vits tot de elf geselecteerden. 

Maar liefst acht Nederlandse coureurs behoorden tot de honderdzeventien jonge talenten die dinsdag in het Spaanse Guadix van start gingen tijdens het Red Bull MotoGP Rookies Cup Selection Event. Terwijl de coureurs verdeeld over twee groepen op dinsdag en woensdag in actie kwamen voor hun eerste dag kregen eenenveertig coureurs een uitnodiging voor de finaledag op donderdag.

Van de acht Nederlanders kregen Loran Faber en Jeffrey Buis en de Belg Sasha de Vits een uitnodiging voor de finaledag waar eenenveertig coureurs nogmaals hun kunnen konden vertonen tijdens twee vijftien minuten durende sessies.

Voor, Rick Dunnik, Bibi Damen, Dion Otten, Finn de Bruin, Glenn van Straalen en Ruben Bijman hield het spannende avontuur helaas op na de eerste dag, dit ondanks dat alle Nederlandse talenten het maximale uit de kast hadden gehaald.

Na afloop van de finaledag begon voor de eenenveertig finalisten misschien wel de twee spannendste uren uit hun nog korte motorsport carrière; wie mag zich in 2017 Red Bull MotoGP Rookies Cup coureur noemen.

Niet zeven, zoals in eerste instantie werd aangegeven, maar voor elf van de finalisten kwam er positief nieuws en zijn mogen zich dan ook op gaan maken om komend seizoen van start te gaan in het bijprogramma van het MotoGP wereldkampioenschap.

De namen van de 11 geselecteerden:

 1. Charlie Nesbitt – Groot Britannië
 2. Sasha de Vits – België
 3. Loran Faber – Nederland
 4. Adrian Carrasco – Spanje
 5. Can Alexander  Oncu – Turkije
 6. Peetu Paavilainen – Finland
 7. Meikon Yuji Kawakami – Brazllië
 8. Gabreele Giannini – Italië
 9. Beatriz Neila Santos – Spanje
 10.  Lorenzo Bartalesi – Italië
 11. Xavier Artigas  Lopez – Spanje

Jeffrey Buis, naast Faber de tweede Nederlandse finalist, behoorde ondanks een zeer sterk optreden tijdens de eerste en de finaledag, helaas niet tot de elf geselecteerden. 

Naast Faber zal ook de Nederlander Walid Soppe komend seizoen actief blijven in de Red Bull MotoGP Rookies Cup. De coureur uit Coevorden zal daarmee voor het derde seizoen op rij uitkomen in de talentenklasse van het MotoGP wereldkampioenschap. Soppe was afgelopen seizoen samen met Sander Kroeze en Victor Steeman één van de drie landgenoten op de deelnemerslijst. In tegenstelling tot Soppe kregen Kroeze en Steeman geen nieuwe uitnodiging. Steeman staat nog wel met drie andere coureurs op de reservelijst, echter gezien het grote aantal geselecteerde finalisten lijkt de kans erg klein dat er nog een vervolg komt voor de Nederlander.