Jorge Lorenzo is na zijn crash in de eerste vrije training van de MotoGP klasse uitgeschakeld voor de Motul TT Assen.  Bij een scan in het ziekenhuis van Assen is een gebroken wervel geconstateerd. Waarschijnlijk zal de Honda-coureur ook de race op de Sachsenring aan zich voorbij moeten laten gaan. 

Tijdens de eerste vrije training op vrijdagochtend ging Lorenzo hard onderuit in de Ruskenhoek. Na de crash klaagde de Spanjaard over pijn in zijn borst en rug. Een check in het medisch centrum gaf geen doorslag en dus werd in het Wilhelmina Ziekenhuis een nieuwe scan gemaakt. Hieruit bleek dat de Repsol Honda coureur een rugwervel heeft gebroken. 

Wat de herstelperiode voor Lorenzo zal zijn is nog niet bekend gemaakt, maar hij mist in ieder geval de race in Assen. Met de race op de Sachsenring die over slechts één week verreden wordt is de kans groot dat Lorenzo pas in Oostenrijk zijn rentree zal maken. 

In verschillende media gaan stemmen op dat de Duitser Stefan Bradl dit weekend nog als vervanger van Jorge Lorenzo op kan treden. De Honda MotoGP testcoureur is op dit moment onderweg naar Assen voor zijn werkzaamheden voor ServusTV.

 

Handige links Motul TT Assen :

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
TT Festival Assen
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag
Fotoverslag – zondag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App