Lorenzo: ‘Zaterdagochtend besluit voor verdere deelname aan Maleisische Grand Prix’

112
jorge-lorenzo
Jorge Lorenzo | foto© Ducati Corse

Jorge Lorenzo kende vrijdag een zeer moeizame eerste dag van de Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix. De van een polsblessure terugkerende Ducati coureur sloot de eerste dag af met een teleurstellende 24e en langzaamste rondetijd en zal zaterdagochtend een besluit nemen over verdere deelname aan het weekend.

Na de Thaise, Japanse en Australische MotoGP race te hebben gemist vanwege een bij een crash tijdens de tweede vrije training op het Chang International Circuit opgelopen polsblessure stapte Jorge Lorenzo vrijdagochtend op het Sepang International Circuit voor het eerste weer op de motor.Makkelijk en zonder pijn ging dit echter zeker nog niet. De Ducati coureur noteerde gedurende de dag een snelste ronde van 2’04.636, een rondetijd waarmee hij na afloop van de eerste twee vrije trainingen de 24e en laatste plaats inneemt op de lijst en maar liefst 5,028 seconde langzamer was dan de snelste man van de dag Alex Rins.

Een duidelijk gefrustreerde Lorenzo liet vrijdag na afloop van de eerste dag weten op dit moment nog niets te willen weten van een opgave en het zich terugtrekken voor de rest van het weekend. Echter was de Spanjaard wel zo reëel om te zeggen dat de pijn zaterdagochtend beduidend minder zal moeten zijn, zo niet dan zal hij alsnog beslissen om af te zien van verdere deelname aan de Maleisische Grand Prix.

“De situatie is moeilijk omdat ik op dit moment zwaar gefrustreerd ben, aldus een duidelijk gefrustreerde Lorenzo. “Ik had verwacht, nee ik wilde hier rijden ondanks dat ik wist dat het moeilijk zou zijn een week na operatie. Ik wilde hier zijn want deze baan is goed voor mij en voor de motor. Het is ook al veel beter dan in Japan, maar zelfs als we de helft van het probleem op zouden kunnen lossen, de helft van de pijn weg zal zijn, kan ik nog steeds niet erg competitief zijn. Morgenochtend zullen we beslissen of ik verder ga of dat het beters is dat ik de fiets uitleen aan Michele [Pirro].”

Lorenzo zegt dat hij alleen het risico wil lopen om te racen als hij er zeker van is dat hij een goed resultaat voor Ducati kan behalen, maar gezien zijn snelheid lijkt het een lastige opgave te gaan worden.

“Als je het gevoel hebt dat je in staat bent om een goed resultaat te behalen, zoals het winnen van de race, een podiumplaats, het scoren van de top vijf of de top tien, dan is het zinvol om een risico te nemen. Maar als je probeert te pushen en slechts drie seconden langzamer bent dan de snelste, dan heeft het geen zin om te pushen. Ik wil morgenvroeg afwachten en afhankelijk van hoe ik me dan voel een beslissing nemen. Wanneer ik rij is de pijn duidelijk minder dan in Japan maar natuurlijk ben ik nog lang niet 100% fit. Laten we zeggen dat het momenteel 65-70% is. Het is het ergste zijn de krappe bochten, maar gelukkig hebben we hier slechts enkele krappe bochten, maar ook bij het remmen is het best lastig.”

Lorenzo en Ducati kunnen volgens het MotoGP reglement een beslissing uitstellen tot twee uur voor aanvang van de kwalificatie. Men kan aan dat moment nog een vervangende coureur inzetten. Voor het geval Lorenzo morgenvroeg afziet van verdere deelname aan het weekend staat Ducati MotoGP testcoureur Michele Pirro klaar om het stuur over te nemen van de Spanjaard.

 

Handige links Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App