Loris Baz en het Nederlandse Ten Kate Racing Yamaha blijven de WorldSBK paddock verbazen. Na een vierde, vijfde en zesde plaats onlangs in de races op Donington Park begon de Fransman ook sterk aan het weekend in Laguna Seca; de zesde rondetijd tijdens de eerste dag en opnieuw de best geklasseerde Yamaha coureur.

Het verhaal is bekend, Loris Baz en het Nederlandse Ten Kate Racing Yamaha misten de eerste World Superbike weekenden van het seizoen, maakten in juni tijdens de Spaanse ronde in Jerez hun debuut na slechts twee dagen vooraf te hebben getest op de voor hun nieuwe Yamaha YZF R-1, wisten tijdens hun tweede wedstrijdweekend in Misano al een vierde plaats te scoren op een nat Misano World Circuit Marco Simoncelli om vervolgens tijdens pas hun derde optreden van het seizoen in Donington menigeen te verrassen met een vierde, vijfde en zesde plaats in de drie verreden races.

Dit weekend staat de Nederlands – Franse combinatie in Laguna Seca voor een nieuwe uitdaging, op een circuit welke zeker niet tot meest favoriete circuits van de Fransman behoort. Geheel onverdienstelijk ging het tijdens de eerste dag echter niet, Baz noteerde in de eerste twee vrije trainingen de zesde rondetijd, een tijd waarmee hij niet alleen slechts 0,538 seconde prijs hoefde te geven op de snelste man van de dag, Ducati coureur Chaz Davies maar tevens opnieuw de snelste Yamaha coureur van het veld was.

Loris Baz, Ten Kate Racing Yamaha, snelste ronde 1’23.925 (P6): “Laguna Seca is niet echt een circuit dat bij mijn natuurlijke rijstijl past, maar natuurlijk ben ik heel erg blij met ons resultaat van vandaag, helemaal na zo’n goed weekend in Donington. We hebben ons als doel gesteld om ons voortdurend te blijven verbeteren. Ik was voorafgaand aan dit weekend best wel benieuwd hoe de Yamaha het op een compleet ander circuit als deze het zou doen. Tijdens de eerste vrije training ging het allemaal nog niet helemaal naar wens, ik was daar iets te druk en teveel aan het pushen maar het werd me al snel duidelijk dat ik de motor meer moest laten rollen. Na de eerste vrije training hebben we best wel de nodige veranderingen doorgevoerd zodat de fiets iets makkelijker te berijden was. Dit pakte goed uit maar we hebben zeker nog de nodige ruimte voor verbeteringen. Maar ondanks dit kan ik over de eerste dag niet anders dan tevreden zijn. De Yamaha R1 is voor ons nog steeds nieuw, zo weten we niet altijd als we een verandering doorvoeren hoe de motor zal reageren, maar we leren voortdurend bij. Misschien is dit nu juist ook wel in ons voordeel, de andere Yamaha coureurs weten precies wat de machine doet bij een aanpassing, wij proberen het gewoon. Natuurlijk hebben we ook minder te verliezen dan hun, wij doen het gewoon en kijken wel hoe het uitpakt. Dat het vervolgens allemaal lukt en goed uitpakt is zeker ook een verdienste van het team. We werken heel goed samen en ik heb me zelden zo goed gevoeld in een team als nu bij Ten Kate.’

 

Handige links Geico US Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App