Loris Cresson zal ook in 2021 in de kleuren van Outdo Kawasaki TPR aan de start verschijnen in het FIM Superbike World Championship. De Belg en het Italiaanse WorldSBK team hebben dit nieuws maandag 21 december wereldkundig gemaakt.

Na onlangs in Estoril zijn debuut gemaakt te hebben als coureur in het FIM Superbike World Championship zal Loris Cresson ook in 2021 terugkeren in het kampioenschap. De jonge Belg zal komend seizoen als vaste coureur aan de start verschijnen in de kleuren van Outdo Kawasaki TPR, het Italiaanse team van de familie Pedercini waarmee hij onlangs tijdens de finaleronde van het kampioenschap in Estoril al zijn debuut maakte in de klasse. Cresson, die de afgelopen vier seizoenen actief was in de WorldSSP categorie tekende onlangs een tweejarig contract (2021-2022) bij Outdo Kawasaki TPR.

Loris Cresson: “Ik ben blij om in 2021 en 2022 voor Pedercini Racing te mogen rijden in het WorldSBK. Het is een grote stap voor mij in mijn carrière, een nieuwe uitdaging, maar ik ben er klaar voor. Na de race in Estoril en de tests die we daarna hebben afgewerkt, heb ik er vertrouwen in wat we de komende jaren samen kunnen doen. Het voelt alsof ik een nieuwe familie heb gevonden, het is echt een geweldige sfeer tot nu toe. Zeker, we zullen nog meer van elkaar moeten leren, maar het gevoel dat ik heb is al heel goed. Ik weet zeker dat we elke keer dat we op de motor zitten, ons kunnen verbeteren en ik hoop dat we binnenkort met de nieuwe motor kunnen gaan testen”.

Teameigenaar Lucio Pedercini: “Ik ben blij om verder te gaan met Loris voor het seizoen 2021. We zijn er zeker van dat we ons samen kunnen verbeteren en samen goed werk kunnen leveren. We willen hard werken, een goed seizoen hebben en Loris helpen zich verder te ontwikkelen als rijder. Het plan is om binnenkort nog een tweede rijden te contracteren, een coureur die goed zal zijn voor het team en ook voor Loris waarmee hij een referentiepunt zal hebben van iemand op de baan met dezelfde uitrusting. Zeker, zowel ikzelf als David Salom kunnen en zullen hem helpen, maar het is beter om twee motoren op de grid te hebben en deze twee rijders samen te laten werken. Beide rijders zullen hiervan profiteren. Hoe dan ook, zoals altijd zullen we ons best doen als team en kijken we uit naar ons 30e seizoen in een paddock voor het wereldkampioenschap.”

Onlangs contracteerde Pedercini al Johan Gimbert, de zoon van voormalig WorldSBK en WorldSSP coureur Sébastien Gimbert, voor het seizoen 2021. Het jonge Franse talent zal in de kleuren van het team uitkomen in het FIM Supersport 300 World Championship.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App