Loris Veneman (P15) en Jeffrey Buis (P17) over hun tweede race in Barcelona

1543
Jeffrey Buis (1) en Loris Veneman (7) in actie tijdens Race 2 op het Circuit de Barcelona-Catalunya | © Randy van Maasdijk

Loris Veneman en Jeffrey Buis zijn zondagmiddag in Race 2 voor de World Supersport 300 klasse respectievelijk als vijftiende en zeventiende geëindigd. Net als in Race 1 streden beide coureurs voor de overwinning maar zat het ditmaal in de laatste ronde niet mee. 

Nadat de eerste World Supersport 300 race van 2024 werd gewonnen door regerend wereldkampioen Jeffrey Buis op zaterdagmiddag was het zondagmiddag tijd voor de tweede race op het Circuit de Barcelona-Catalunya. In een hectische strijd, zoals we dat in deze klasse gewend zijn, kwam Inigo Iglesias opnieuw als eerste over de streep en werd hij ditmaal wel echt bestempeld als de winnaar.Ruben Bijman was de best geklasseerde Nederlander op de elfde plaats en het leek erop dat zowel Loris Veneman als Jeffrey Buis geen punten zouden scoren, echter profiteerde de MTM Kawasaki van een penalty voor een andere coureur en schoof hij op naar de vijftiende positie. Na zijn overwinning in Race 1 zou Jeffrey Buis in deze race niet scoren, ondanks dat staat hij met zijn 25 punten derde in het kampioenschap.

Loris Veneman – P15: Dat was een van de gekste weekenden ooit. Ik heb nog nooit twee zulke gekke races gereden dus ik ben blij dat we een top 5-klassering en 12 punten voor het klassement hebben gehaald. Aan de andere kant ben ik niet tevreden omdat ik in Race 2 bijna op de perfecte plaats lag, maar door wat er gebeurde in de voorlaatste ronde kon ik niets anders doen dan één punt pakken nadat ik wijdging in het grind. We hadden wat moeite met de kwalificatie en het nieuwe format maakte het allemaal wat gecompliceerder, maar we hebben het juiste potentieel en dat gaan we laten zien in Assen voor mijn thuisrace.”

Jeffrey Buis – P17: “Over het geheel mogen we tevreden zijn over het verloop van het weekend in Barcelona. Het was het eerste raceweekend op de KTM-machine samen met Team Freudenberg. Dat is altijd spannend en aftasten waar je staat ten opzichte van de rest. Uiteindelijk ben ik toch blij, helemaal met de overwinning in de eerste wedstrijd. Dit geeft vertrouwen voor de volgende races maar na de tweede wedstrijd weten we wel waaraan we moeten werken. Hieraan gaan we tijdens de eerstvolgende test werken om zodoende nog stappen in de goede richting te maken. Bedankt aan het team voor dit weekend, op naar de volgende wedstrijd.”

De volgende ronde van het World Supersport 300 kampioenschap wordt verreden in het weekend van 19 t/m 21 april op het TT Circuit Assen.Handige links Pirelli Catalunya Round Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube   Vrijwillige bijdrage  

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?
Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.