Sam Lowes heeft vrijdag de snelste rondetijd op de klok gezet tijdens de eerste dag van de Gran Premi Monster Energy de Catalunya. De Britse Moto2 coureur was na twee vrije trainingen het snelst voor Luca Marini en Marcel Schrötter. Bo Bendsneyder sloot de eerste dag op Circuit de Barcelona-Catalunya af met een keurige elfde rondetijd achter zijn naam.

Twee vrije trainingen stonden er vrijdag voor de Moto2 coureurs op Circuit de Barcelona-Catalunya op het programma. De snelste rondetijden werden hoofdzakelijk tijdens de eerste sessie van de dag op de klok gezet, dit nadat de wind gedurende de middag de coureurs parten speelde.

Sam Lowes noteerde vrijdagochtend tijdens de eerste vrije training een snelste rondetijd van 1’44.112 en deze tijd bleek voldoende om aan het einde van de dag de tijdlijst aan te voeren.

Achter de Brit noteerde Luca Marini de tweede tijd van de dag terwijl Marcel Schrötter en Fabio di Giannantonio aan het einde van de tweede vrije training hun snelste rondetijden van de dag op de klok wisten te zetten en daarmee uiteindelijk de derde en vierde plaats op de gecombineerde tijdlijst innamen.

Tetsuta Nagashima sloot deze eerste dag af met de vijfde rondetijd voor Aron Canet, Marco Bezzecchi, Xavi Vierge, Jorge Martin en Augusto Fernandez.

NTS RW Racing GP en Bo Bendsneyder kunnen terugkijken op een geslaagde eerste dag op Circuit de Barcelona-Catalunya. Bendsneyder noteerde in de eerste vrije training een keurige negende tijd terwijl de coureur uit Rotterdam de middagsessie afsloot met de achtste rondetijd achter zijn naam. Een flinke progressie vergeleken met de voorgaande Grand Prix weekenden, iets dat beloont werd met een verdienstelijke elfde plaats op de gecombineerde tijdlijst na twee vrije trainingen.

Racesport.nl Liveblog
Een uitgebreider verslag en meer details van deze eerste dag van de Gran Premi Monster Energy de Catalunya is te vinden in de Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – vrijdag.

 

Handige links Gran Premi Monster Energy de Catalunya 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App