Sam Lowes reed vrijdagochtend in de eerste vrije training voor de Moto2 klasse op het TT Circuit Assen de snelste rondetijd voor Lorenzo Baldassarri en Jonas Folger. Nederlander Bo Bendsneyder noteerde de 21e rondetijd, NTS RW Racing GP teamgenoot Steven Odendaal kwam naar de 25e tijd. De sessie werd al vroeg met een rode vlag onderbroken vanwege een zware crash voor Dimas Ekky Pratama.

Vrijdagochtend om 10:55 uur ging de eerste vrije training voor de Moto2 klasse van start op het TT Circuit Assen. De zon was inmiddels door de bewolking heen gekomen en scheen fel boven het Drentse circuit waardoor de temperaturen opliepen.

Echter ging het al zeer vroeg mis ter hoogte van De Bult. Bij het aanremmen verkeek Stefano Manzi zich en raakte hij het achterwiel van Dimas Ekky Pratama. De Indonesische Honda Team Asia coureur verloor daardoor de controle over zijn machine en kwam met een harde klap op het asfalt terecht. Doordat deze klap voornamelijk door zijn hoofd werd opgevangen was hij meteen bewusteloos en lag hij roerloos in de grindbak. De rode vlag werd gezwaaid en medische assistentie kwam ter plaatse.

Na ongeveer een kwartier werd Pratama in de ambulance afgevoerd en was hij weer bij bewustzijn. Ongetwijfeld zal het einde weekend zijn voor de Indonesiër, wat de consequenties voor Manzi zijn wordt nog onderzocht.

Halverwege de sessie had Alex Márquez, winnaar van de afgelopen drie races, de snelste rondetijd in handen voor Brad Binder en Augusto Fernández. Ook Thomas Lüthi, Luca Marini en Enea Bastianini waren meteen snel op het TT Circuit, Nederlander Bo Bendsneyder had op dat moment de zestiende tijd in handen.

Met slechts enkele minuten te gaan was er een crash voor Joe Roberts. De Amerikaan maakte een fout bij het ingaan van de Ruskenhoek en moest daardoor de grindbak in. Op hoge snelheid wist hij de KTM niet overeind te houden en kwam hij ten val, wel bleef Roberts ongedeerd.

In de slotfase werd het tempo nog eens opgeschroefd en reed Sam Lowes met een 1’38.151 de snelste rondetijd voor Lorenzo Baldassarri en de teruggekeerde Jonas Folger, nog steeds vervanger van de geblesseerde Khairul Idham Pawi bij het Petronas SRT team. Remy Gardner klokte de vierde rondetijd voor Alex Márquez en Tom Lüthi met daarachter Jorge Navarro, Brad Binder, Fabio di Giannantonio en Marcel Schrötter in de top tien. Nederlander Bo Bendsneyder noteerde de 21e rondetijd, NTS RW Racing GP teamgenoot Steven Odendaal kwam naar de 25e tijd.

De tweede vrije training voor de Moto2 klasse op het TT Circuit Assen gaat vanmiddag om 15:10 uur van start.

 

Handige links Motul TT Assen :

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
TT Festival Assen
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag
Fotoverslag – zondag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App