Luca Bernardi in 2022 en 2023 met Barni Racing Team in WorldSBK

1052
luc-bernardi
Marco Barnabò (l) en Luca Bernardi (r) | foto© Barni Racing

Luca Bernardi maakt in 2022 zijn debuut al coureur in het FIM Superbike World Championship. De 20-jarige Italiaan heeft hiervoor een tweejarige overeenkomst getekend met het Barni Racing Team.

Het Barni Racing Team heeft haar rijdersbezetting voor het seizoen 2022 en 2023 rond. De 20-jarige coureur uit San Marino gaat de komende twee seizoenen de Ducati Panigale V4 R van het team uit Bergamo bemannen.

De handdruk tussen de 20-jarige uit San Marino en teammanager Marco Barnabò opent een nieuw hoofdstuk voor het Barni Racing Team, een nieuw project gericht op de groei van jonge rijders. Voor de twee komende WorldSBK seizoenen wedt “Barni” op een jong talent dat is opgegroeid in de zogenaamde Motor Valley.

Na het veroveren van de titel in het Italiaans Supersport kampioenschap in 2020, bewees Bernardi dit seizoen zijn waarde in het FIM Supersport World Championship. Ondanks het missen van de laatste drie rondes van het seizoen vanwege een in Magny Cours opgelopen blessure, staat Bernardi nog steeds zesde in tussenstand van het kampioenschap.

Luca Bernardi: “Racen in het World Superbike is een droom die uitkomt. Ik heb het aanbod van het Barni Racing Team met beide handen aangegrepen omdat ze me hebben bewezen te geloven in mijn groei als coureur. Marco Barnabò stond me bij, zelfs na de crash in Magny Cours, en hij gelooft in mij, zelfs na het ongeluk. Ik wil hem bedanken voor deze kans en ik zal proberen me snel aan te passen aan de motor om zo snel mogelijk competitief te zijn. Ik kijk ernaar uit om het team te leren kennen en ik hoop snel met ze te kunnen samenwerken.”

Marco Barnabò – teameigenaar: “Ik volg Luca al sinds het begin van het seizoen en zijn prestaties hebben sinds de eerste race indruk op me gemaakt. Zijn groei is gestaag geweest, maar ook heel snel. Hij was meteen sterk in de World Supersport, zelfs op circuits die hij nog nooit had gezien, en dit overtuigde me om in hem te investeren. De komende twee jaar willen we hem de kans geven om te groeien met de juiste tijd om zijn waarde te bewijzen en ons team zal investeren om hem een motor te geven met dezelfde onderdelen als het Ducati fabrieksteam.”

 Handige links Motul Argentinean Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagRacesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter