Lucas Mahias in 2021 met Kawasaki Puccetti Racing in WorldSBK

422
lucas-mahias
Lucas Mahias - Magny Cours | foto© Kawasaki Racing

Lucas Mahias zal in 2021 de overstap maken naar het FIM Superbike World Championship. De Fransman, afgelopen zondag in Magny Cours winnaar van de tweede WorldSSP race, zal uit gaan komen in de kleuren van het Kawasaki Puccetti Racing team, het team waarvoor hij momenteel actief is in de WorldSSP klasse.

Werden afgelopen weken de namen van Eugene Laverty en Chaz Davies veelvuldig in verband gebracht als de eventuele vervangers van de na dit seizoen bij Kawasaki Puccetti Racing vertrekkende Xavi Forés, heeft het team nu bevestigd dat men de opvolger binnen de eigen gelederen heeft gevonden. Lucas Mahias zal namelijk binnen het team de overstap maken van de WorldSSP naar de WorldSBK categorie.De Fransman is al twee jaar lang in de kleuren van Kawasaki Puccetti Racing actief in de WorldSSP categorie en heeft voortdurend zijn talent en grote vastberadenheid getoond; kwaliteiten die Manuel Puccetti samen met Kawasaki Motors Europe hebben doen besluiten om de 31-jarige coureur binnen het team te laten promoveren naar de topklasse en hem de Kawasaki Ninja ZX-10RRR toe te vertrouwen.

Lucas Mahias: “Ik ben heel erg blij om in 2021 de overstap te mogen maken naar het WorldSBK. Dat was altijd al mijn doel, en het is absoluut fantastisch om dit met Kawasaki en Puccetti Racing te gaan doen. Ik heb in het verleden al aan twee Superbike-races meegedaan en heb al menig keer op een 1000cc machine gereden in de Superstock en in World Endurance, maar ik weet dat de ZX-10RR een zeer krachtige en competitieve motor is, en ik kan niet wachten om erop te stappen. Ik had altijd twee doelen in mijn sportcarrière, de eerste was om WorldSSP-kampioen te worden en de tweede is om races in het WK Superbike te winnen. Nu ik het eerste doel heb bereikt, zal ik alles in het werk stellen om ook het tweede doel te bereiken. Ik weet dat het een heel zwaar kampioenschap is, maar ik zal een geweldig team en een competitieve motor aan mijn zijde hebben. Ik wil Manuel Puccetti en Kawasaki bedanken voor deze geweldige kans.”

Of de overstap van Mahias binnen Kawasaki Puccetti Racing van de WorldSSP naar de WorlSBK klasse betekend dat de deur definitief gesloten is voor Laverty of Davies is officieel niet bekend gemaakt. Diverse bronnen wisten ons afgelopen weekend in Magny-Cours echter te melden dat de kans groot is dat het team in 2021 met twee coureurs aan de start zal verschijnen in de WorldSBK categorie, dat de komst van Mahias tot stand is gekomen met aanzienlijke financiële steun van Kawasaki Frankrijk en dat Manuel Puccetti en Kawasaki nog steeds gesprekken voeren met Davies om hem te strikken voor 2021.

 

Handige links Pirelli French Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App