Lucas Mahias heeft zaterdagochtend op het Phillip Island Grand Prix Circuit de snelste tijd laten noteren tijdens de derde vrije training van de Yamaha Finance Australian Round. De Fransman was het snelst in een vroegtijdig afgebroken sessie voor Sandro Cortese en Jules Cluzel. Nederlander Jamie van Sikkelerus noteerde in deze sessie de twintigste rondetijd.

Tien minuten na afloop van de vierde vrije training van de WorldSBK categorie was het zaterdagochtend de beurt aan de WorldSSP coureurs voor hun derde vrije training van de Yamaha Finance Australian Round.

Zorgde een crash in de beginfase van de voorgaande sessie voor een rode vlag situatie, ook in deze vrije training was het opnieuw raak. Na een kwartier zorgde een stevige crash van Kenan Sofuoglu in bocht 3 dat ook deze sessie onderbroken werd. De vijfvoudig wereldkampioen werd na de crash overgebracht naar het op het circuit gelegen medical centre. Vanwege het oponthoud en nog korte resterende deel besloot de wedstrijdleiding de sessie niet meer te hervatten.

Op de baan was het Lucas Mahias die de snelste rondetijd liet noteren. Met een snelste ronde van 1’33.847 was de Fransman het rapst voor Sandro Cortese, landgenoot Jules Cluzel. Anthony West en Randy Krummenacher.

De ongelukkige Kenan Sofuoglu sloot de sessie ondanks zijn crash af als zesde gevolgd door Federico Cariscasulo, Raffaele de Rosa, Luke Stapleford en Ayrton Badovini.

Nederlander Jaimie van Sikkelerus noteerde in deze sessie de twintigste rondetijd.

 

Handige links Yamaha Finance Australian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag