Lucas Mahias wint Franse FIM Cup Superstock 1000 race

52
Lucas Mahias
Lucas Mahias | foto© Yamaha Racing

#FrenchWorldSBK – Lucas Mahias is zondagmiddag in Magny Cours winnaar geworden van de FIM Cup Superstock 1000 race. De Fransman was op zijn thuiscircuit het sterkst voor Toprak Razgatlioglu en Raffaele de Rosa. Wayne Tessels en Rob Hartog werden ondanks een crash vierentwintigste en zesentwintigste.

Op een droog en zonnig Magny Cours circuit gingen zondagmiddag om 14:20 uur de lichten op groen voor de FIM Cup Superstock 1000 race.Terwijl Lucas Mahias vooraan het veld de leiding nam ging het in de eerste ronde al mis voor Kevin Calia, Fedrico Sandi en de Nederlander Rob Hartog.  Voor de eerste twee was dit meteen einde race terwijl Hartog de nodige tijd verloor maar zijn race wel kon vervolgen.

Vooraan het veld waren het vervolgens Mahias, Toprak Razgatlioglu en Raffaele de Rosa die een gaatje wisten te slaan op de rest van het veld terwijl Wayne Tessels als zestiende doorkwam.

In de zesde ronde volgde Tessels het voorbeeld van landgenoot Hartog door ook in de fout te gaan, echter net als Hartog kon ook Tessels de race hervatten maar een goede klassering was natuurlijk hiermee wel verkeken.

Mahias wist zich in het tweede deel van de wedstrijd los te rijden van Razgatlioglu en De Rosa die vervolgens een verbeten strijd uitvochten voor de laatste twee podiumplaatsen en regelmatig van positie wisselden.

Na vijftien ronden was het dan ook Mahias die als eerste de finish passeerde voor Razgatlioglu die in een spannende laatste paar bochten De Rosa voor wist te blijven en daarmee de tweede plaats veiligstelde.

Roberto Tamburini kwam zeven seconden achter de winnaar als vierde over de finish gevolgd door Jeremy Guarnoni en Riccardo Russo.

Leandro Mercado, Michael Ruben Rinaldi, Gregg Black en Sebastien Suchet waren de overige coureurs binnen top tien in een wedstrijd die dus weinig succes bracht voor de Nederlanders.

Tessels kwam ondanks zijn schuiver nog als vierentwintigste over de finish terwijl Hartog als zesentwintigste werd afgevlagd.

 

Handige links Fassi French Round

Tijdschema en volledige uitslagen

Waar te volgen op TV

Fotoverslag