Na twee jaar afwezigheid zal Lucy Glöckner dit seizoen haar comeback maken in het IDM Superbike 1000 kampioenschap. De 30-jarige Duitse gaat uitkomen op BMW M 1000 RR in de kleuren van het Duitse Endurance Racing Team #56 (GERT56).

Nadat GERT56 onlangs al bekend maakte dat men in 2021 met Toni Finsterbusch aan de start ging verschijnen in de IDM Superbike 1000 klasse heeft het team nu bekend gemaakt dat ook Lucy Glöckner op een BMW M 1000 RR van het team haar comeback gaat maken in de klasse.

Glöckner is geen onbekende voor GERT56, de uit Saksen afkomstige dame reed de afgelopen tijd al in dienst van het team tijdens de races voor het FIM Endurance World Championship. Zo wist men gezamenlijk de nodige successen te behalen waaronder de winst in de Superstock klasse tijdens de bekende Le Mans 24H Moto. Met deze overwinning werd Glöckner zelfs de eerste vrouw die er na afloop van een Endurance race het podium mocht beklimmen.

Maar na een afwezigheid van twee seizoenen keert de Duitse jongedame dus terug in het IDM, het prestigieuze Duitse wegrace kampioenschap waar ze volgens eigen zeggen nog iets recht te zetten heeft.

Lucy Glöckner: “Ik ben de laatste jaren verliefd geworden op het Endurance racen, maar ik heb nog een paar scores te vereffenen in het IDM. Toen teambaas Karsten Wolf ons zijn plannen kenbaar maakte over een mogelijke overstap van het Endurance racen naar het IDM, werd ik meteen enthousiast. Ik heb al een tijdje niet meer getraind voor een ‘sprintwedstrijden’ maar dat komt allemaal wel goed.”

Het 2021 IDM seizoen gaat eind april van start als de eerste ronde van het kampioenschap op het programma in het weekend van 30 april t/m 02 mei op de Lausitzring.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App