Luimstra en Louwes vormen in 2018 samen Double L Racing

302
Rinze Luimstra | foto© Racesport.nl - Jan Timmerman

NK SuperCup 1000 coureur Rinze Luimstra en NK SuperCup 600 coureur Joey Louwes zullen komend seizoen een nieuw team gaan vormen in de OW Cup competitie. Het tweetal zal onder de naam Double L Racing aan de start verschijnen in de door CRT Holland georganiseerde wegrace competitie.

Er zal komend seizoen een nieuw team actief zijn in de OW Cup competitie. NK SuperCup 1000 coureur Rinze Luimstra en NK SuperCup 600 coureur Joey Louwes zijn een samenwerking aangegaan en zullen beiden in de kleuren van Double L Racing aan de start verschijnen.

Luimstra maakte de afgelopen twee seizoenen deel uit van het DHJ Racing van voormalig schaatstkampioen Rintje Ritsma. Luimstra is de afgelopen jaren een vaste waarde in top van het NK SuperCup 1000 veld, echter na twee seizoenen onder de vlag van DHJ Racing te zijn uitgekomen was de uit het Friese Harkema afkomstige coureur toe aan een nieuwe uitdaging.

“Na twee mooie jaren onder de vlag van DHJ Racing te hebben gereden is de tijd gekomen om een andere weg in te slaan,” laat Luimstra weten op zijn persoonlijke Facebookpagina. “Graag wil ik iedereen bij DHJ Racing bedanken voor hun inzet van de afgelopen twee jaar.”

De vandaag (27-12-2017) 22 jaar geworden Louwes begon zijn wegrace carrière in het seizoen 2011 als coureur in de toenmalige Moriwaki 250GP Junior Cup. Na twee seizoenen in deze competitie uitgekomen te zijn debuteerde de in het Groningse Zevenhuizen wonende coureur in de 600cc klasse van de OW Cup waar hij afgelopen seizoen zijn eerste overwinning wist te behalen. Louwes heeft voor komend seizoen dan ook maar één doel voor ogen; meedoen voor de NK SuperCup 600 titel.

Beide Double L Racing coureurs zullen op een Yamaha aan de start verschijnen en het team zal met ondersteuning van Coreengineering nauw gaan samenwerken met de Engelse tuner Phil Seton van Seton Tuning, gespecialiseerd in het tunen van Yamaha en dan in het bijzonder de R6 en R1. Voor deze type Yamaha’s heeft Seton en eigen range van producten ontwikkeld die ook door de topteams in het British Superbike kampioenschap worden gebruikt.

Double L Racing zal binnenkort nog een aantal andere ontwikkelingen voor het seizoen 2018 bekend maken.

 

Lees ook:  Word Racesport.nl supporter en maak kans op fantastische prijzen