Luke Mossey niet van start op Cadwell Park na stevige crash (video)

333
luke-mossey
Luke Mossey | foto© OMG Suzuki

Luke Mossey moet dit weekend de British Superbike Championship ronde op Cadwell Park aan zich voorbij laten gaan. De OMG Suzuki coureur kwam donderdag tijdens een test op hetzelfde circuit hard ten val en liep daarbij een beenblessure op.

Het Bennetts British Superbike Championship is dit weekend te gast op het bekende Cadwell Park circuit voor de achtste ronde van het seizoen – het circuit dat bekend staat vanwege de heuvel waar de coureurs een flinke jump maken en daarbij met beide wielen los van de grond komen.Dat deze sprongen niet altijd goed gaan ondervond Luke Mossey donderdag tijdens de Cadwell Park British Superbike test. De OMG Suzuki coureur kwam even na de bekende heuvel naast de baan met een flinke crash tot gevolg. Mossey werd na de crash voor verder medisch onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Scans hier wezen uit dat er sprake was van een breuk (haarscheurtje) aan de bovenkant van zijn dijbeen.

Luke Mossey: “Ik heb een haarscheurtje in de bovenkant van mijn been. Niets ernstigs, maar door de aard van het Cadwell Park circuit is het gewoon te riskant om te proberen te rijden. Dank aan het medische team op het circuit, dankzij hun goede zorgen ben ik er over een paar weken op Oulton weer bij.”

Billy McConnell, de Superstock 1000-coureur binnen het OMG Suzuki team, zal dit weekend als vervanger optreden.

Danny Kent
Naast Mossey is ook Danny Kent dit weekend afwezig, de voormalig Moto3 wereldkampioen werd donderdag door zijn Bikedevil Insurance MV Agusta ontslagen nadat hij eerder op de dag door een Britse rechtbank veroordeeld was vanwege zijn betrokkenheid bij een vechtpartij en het bij zich dragen van een mes in een openbare ruimt. De plaats van Kent wordt dit weekend – en waarschijnlijk de rest van het seizoen – in genomen door Gino Rea.

Lees ook: Danny Kent: Geldboete, voorwaardelijke gevangenisstraf en ontslag

 

Handige links British Superbikes Cadwell Park:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App