Luke Stapleford in 2019 met Buildbase Suzuki in BSB

321
luke-stapleford
Luke Stapleford | foto© Buildbase Suzuki

Luke Stapleford zal in 2019 de overstap maken naar het Bennets British Superbike Championship. De 2015 British Supersport kampioen heeft hiervoor een contract getekend bij het Buildbase Suzuki-team waar hij komend seizoen de teamgenoot wordt van Bradley Ray.

Luke Stapleford keert, na drie seizoenen actief te zijn geweest in het World Supersport kampioenschap, in 2019 terug in het British Superbike paddock. De 27-jarige Stapleford, die al eerder in de koningsklasse van het Britse wegracekampioenschap actief was middels een aantal wildcard optredens, zal komend seizoen met het Buildbase Suzuki-team aan zijn eerste volledige seizoen beginnen in de Superbike klasse van het Bennets British Superbike Championship.

Luke Stapleford: “Ik heb een goede relatie met Steve [Hicken – teammanager] en het team, en we hebben al eerder samengewerkt en we kennen elkaar goed. We hadden in het verleden al eens met elkaar gesproken, maar eerlijk gezegd genoot ik nog steeds van het rijden op de 600. Maar na afloop van het vorige seizoen spraken we elkaar opnieuw en ik was op een punt waar ik een verandering wilde ten opzichte van wat ik deed in het World Supersport Championship. Ik had al eerder, na de titel in 2015, een paar aanbiedingen voor het BSB gehad, maar nu heb ik het gevoel dat de timing en het pakket goed is. Het wordt moeilijk, dat weet ik, maar ik denk dat we er wel zullen komen. We hebben onszelf niet zozeer specifieke doelen gesteld, en we zijn realistisch, maar tegelijkertijd is het mijn doel om vooraan mee te doen. Het zal tijd kosten om op snelheid te komen en vooral hard werken worden, maar dat is waar we willen zijn en ik weet dat het team en de motor ertoe in staat zijn. Het gevoel dat ik in 2015 de British Supersporttitel heb gewonnen, is wat me op de been hield, en ik wil het gevoel hebben dat ik weer races en uiteindelijk weer een kampioenschap wil winnen.”

Buildbase Suzuki teammanager Steve Hicken: “We gaan 2019 in met ons pakket en hebben het gevoel dat we een goede kans maken om zowel het Britse Superbike- als ook het Superstock-kampioenschap te kunnen winnen; we hebben een sterke rijders line-up in beide klassen en we beginnen aan het derde jaar wat betreft onze ontwikkeling met de GSX-R1000R. We zijn erg blij Luke Stapleford dit jaar in ons team te mogen verwelkomen. We hebben in het verleden als jongeling al met hem samengewerkt en hebben in de loop der jaren een goede relatie onderhouden. Zijn talent is onbetwistbaar en heeft een superieure ervaring achter de rug, die hem nu goed van pas zal komen. Hij zal nog veel te leren hebben en het is een enorm competitief veld dit jaar, maar we zijn ervan overtuigd dat hij snel aan de slag kan gaan en een succesvol seizoen tegemoet kan zien.”

Binnen het Buildbase Suzuki-Team treft Stapleford in 2019 Bradley Ray als teamgenoot terwijl in de Superstock 1000 klasse Richard Cooper de Buildbase GSX-R1000R zal gaan bemannen.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App