Tom Lüthi het snelst tijdens eerste vrije training in Valencia

111
lüthi
Tom Lüthi | foto© Racesport.nl - Nico Schneider

#ValenciaGP – Tom Lüthi heeft vrijdagochtend in Valencia de snelste tijd laten noteren tijdens de eerste vrije training. De Zwitser was in een door een rode vlag onderbroken sessie het snelst voor de Italiaan Simone Corsi en de Duitser Jonas Folger. De Belg Xavier Simeon noteerde vrijdagochtend de negende rondetijd.

De eerste vrije training voor de Moto2 klasse werd al na acht minuten onderbroken door een rode vlag situatie vanwege een oliespoor op het Ricardo Tormo Circuit. Na twee keer al bijna te zijn gecrasht in zijn eerste ronde werd de Japanner Takaaki Nakagami vervolgens even later hard met een flinke highsider van zijn machine geworpen. Direct was duidelijk dat de crash veroorzaakt was door een mechanisch probleem – olie op de achterband – en dat hierdoor er een gevaarlijke situatie was ontstaan. De wedstrijdleiding besloot vervolgens de sessie middels een rode vlag stil te leggen om de marshals de gelegenheid te geven de baan schoon te maken.Na enig oponthoud werd de sessie hervat en was het Tom Lüthi die het snelst was. De Zwitser noteerde een snelste ronde van 1’35.513 en was daarmee een fractie sneller dan Simone Corsi die na afloop de tweede plaats op de lijst innam.

Jonas Folger noteerde de derde rondetijd voor Sam Lowes, Mattia Pasini, Franco Morbidelli en Sandro Cortese.

De inmiddels tot Moto2 wereldkampioen gekroonde Johann Zarco sloot de sessie af met de achtste rondetijd terwijl Xavier Simeon en Marcel Schrötter de eerste sessie van het weekend in Valencia afsloten als laatste twee coureurs binnen de top tien.

Hafizh Syahrin moest de eerste sessie in Valencia aan zich voorbij laten gaan. De Maleisiër bleef vrijdagochtend in het hotel vanwege een griepaanval.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag