Luuk Pruijn met RVB Motorsports in IDM Superstock 1000

2698
Luuk Pruijn
Ricardo Brunings - Teameigenaar RVB Motorsports (l) en Luuk Pruijn (r) | foto© SPRacing Team

Na in 2014 afscheid te hebben genomen in het ONK Supersport 600 keert Luuk Pruijn na 8 jaar afwezigheid terug in de wegrace. In 2022 debuteert hij op de Yamaha R1M samen met RVB Motorsports in het prestigieuze Duitse wegracekampioenschap, het IDM. Het team zal met 2 rijders uitkomen in de Pro Superstock 1000 klasse.

Luuk Pruijn: “Ik ben ontzettend blij dat ik deze kans heb gekregen nadat ik 8 jaar geleden heb gekozen voor mijn studie. Inmiddels ben ik afgestudeerd en heb ik mijn eigen onderneming gestart en afgelopen jaar heb ik mijn debuut gemaakt in de BeNeCup Supermoto. Ondertussen kruipt het (weg)racebloed waar het niet gaan kan. Daarom ben ik RVB Motorsports / Bikerbase Racing en onze sponsoren ontzettend dankbaar voor hun vertrouwen in mij. Ik kijk erg uit naar dit nieuwe avontuur en de eerste ontmoeting met de Yamaha R1 in Spanje.”Ricardo Brunings – Teameigenaar RVB Motorsports: “In het seizoen 2022 maken wij met het team RVB Motorsports de sprong naar het IDM Pro Superstock 1000. Hiervoor waren wij hard op zoek naar een jonge, getalenteerde rijder. Daarvoor hebben wij Luuk aangetrokken als nieuwe coureur. Desondanks dat hij een paar jaar geen wedstrijden heeft kunnen rijden vanwege zijn studie, heeft Luuk al een paar jaar ervaring opgebouwd in de wegrace. In deze periode heeft hij Luuk al laten zien wat hij kan, al ben ik ervan overtuigd dat er meer in het vat zit. Dit jaar wordt zijn eerste jaar op de Yamaha R1M en gaat hij zijn eerste meters maken op Aragon en Valencia.”

Het IDM-seizoen gaat in 2022 van start in het weekend van 06 t/m 08 mei op het Eurospeedway Lausitzring circuit. Het team zal in maart afreizen naar het Spaanse Aragon en Valencia om daar met beide coureurs de eerste meters te gaan maken ter voorbereiding op het nieuwe seizoen.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter