O’Halloran en Iddon winnen British Superbike races op zondag op Brands Hatch

1297
Christian Iddon - Brands Hatch | foto© Ian Ward

Jason O’HalloranChristian Iddon – Brands Hatch | foto© PBM Ducati en Christian Iddon hebben op zondagmiddag de twee British Superbike races gewonnen op Brands Hatch. Zowel de weersomstandigheden als een geploft motorblok zorgden voor de nodige vertraging in het programma. 

Op zondag werden de tweede en derde British Superbike races van het weekend verreden op Brands Hatch. Zaterdagmiddag was het Tarran Mackenzie die de eerste British Superbike race wist te winnen, echter werd deze dag vooral gekenmerkt door de zware crash van Brad Jones.







Race 2
Danny Buchan nam de leiding in de beginfase van de race in handen maar viel al gauw terug doordat Christian Iddon, Jason O’Halloran en Danny Kent aan hem voorbijgingen. Buchan, Iddon en O’Halloran wisten een gaatje te slaan richting de concurrentie.

Deze drie gaven het tempo lange tijd aan maar ook Tommy Bridewell begon zich te mengen in de strijd. O’Halloran was uiteindelijk degene die het hoofd koel hield en de race wist te winnen voor Bridewell en Mackenzie. Buchan werd vierde voor Iddon en Skinner, daarachter eindigden Jackson, Glenn Irwin, Hickman en Rea in de top tien.

Race 3
De derde race van het weekend ging aanvankelijk van start op een deels natte baan waardoor de meerderheid van de coureurs op intermediates stond. Het was een mooie race totdat de Suzuki van Gino Rea de geest gaf en een grote rookwolk uitblies. De rode vlag werd gezwaaid en alle coureurs konden weer naar binnen.

Uiteindelijk werd er lang gewacht voor een herstart omdat het toen bijna droog was. De race werd herstart over slechts zeven ronden dus het was een korte maar zeer intense race.

Het werd een zeer interessant duel, voornamelijk tussen Christian Iddon en Danny Buchan. Iddon reed vrijwel de hele race aan de leiding maar het was duidelijk dat Buchan meer snelheid had. Toch was de BMW coureur een beetje onstuimig en kon Iddon steeds weer counteren.

Uiteindelijk mengden Yamaha coureurs O’Halloran en Mackenzie zich in de strijd waardoor Buchan werd terugverwezen naar de vierde plaats. Iddon kwam als winnaar over de streep en nam daarmee ook de leiding in het kampioenschap weer over. Mackenzie werd kort daarachter tweede met O’Halloran op de derde plaats. Verder eindigden Buchan, Brookes, Glenn Irwin, Hickman, Jackson, Skinner en Kent.

Nederlanders
De twee British Supersport races werden allebei verreden op de zondag, aangezien de met rode vlag beëindigde race op zaterdagmiddag niet meer herstart werd. De eerste race werd gewonnen door Kyle Smith op de Triumph 765 voor Jack Kennedy en Eunan McGlinchey, Jaimie van Sikkelerus eindigde hierin als 24e. De tweede race werd gewonnen door Jack Kennedy voor Kyle Smith en Eunan McGlinchey, hierin kwam Jaimie van Sikkelerus als veertiende over de streep.

Het volgende British Superbike weekend is komend weekend al op Thruxton van 30 juli t/m 1 augustus.

Handige links British Superbikes Brands Hatch:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter