Mahias het snelst in eerste vrije training op Imola

72
lucas-mahias
Lucas Mahias - Imola | foto© Yamaha Racing

De eerste vrije training op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola werd op vrijdagochtend door Lucas Mahias het snelst afgesloten voor Jules Cluzel en Ayrton Badovini. Nederlanders Rob Hartog, Wayne Tessels en Jaimie van Sikkelerus noteerden de 20e, 24e en 32e tijd respectievelijk. 

Het was de winnaar van de WorldSSP race in Assen, Jules Cluzel die in de beginfase het best van start ging en de snelste tijd in handen nam. Achter de Fransman waren het landgenoot Lucas Mahias en Sandro Cortese die een goed begonnen aan hun raceweekend in Italië.Met twintig minuten te gaan werd de sessie onderbroken door een rode vlag situatie na een technisch probleem van Peter Sebestyen. De machine van de Hongaar verloor daarbij olie waardoor de baan in bocht 15 niet in goede condities was. Niet veel later kon deze weer hervat worden.

Het was Mahias die in de slotfase met een 1’51.241 naar de snelste tijd kwam voor thuisrijder Caricasulo en Cluzel. Daar achter waren het Badovini, Cortese en Smith in de top zes, verder stonden Stapleford, Krummenacher, Okubo en De Rosa in de top tien. Kenan Sofuoglu kwam in de eerste vrije training van zijn laatste raceweekend als actief coureur naar de veertiende tijd.

Hartog noteerde uiteindelijk de twintigste tijd met Tessels die de vierentwintigste tijd wist te rijden. Van Sikkelerus reed vanwege een technisch probleem slechts zeven ronden en kwam daardoor niet verder dan de 32e en laatste plaats.

 

Handige links Pata Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag