Mahias het snelst, Van Sikkelerus achttiende tijdens FP1 Buriram

70
mahias
Lucas Mahias - Buriram FP1 | foto© Yamaha Racing

Lucas Mahias heeft vrijdagochtend op het Chang International Circuit de snelste tijd laten noteren tijdens de eerste vrije training van de Motul Thai Round. De Fransman was het snelst voor de Zwitser Randy Krummenacher en zijn Italiaanse teamgenoot Federico Cariscasulo. Nederlander Jaimie van Sikkelerus sloot de sessie af met de achttiende rondetijd achter zijn naam.

Zonder Kenan Sofuoglu, de Kawasaki coureur is dit weekend afwezig aangezien zijn in Phillip Island opgelopen beenblessure nog onvoldoende hersteld is, begonnen vrijdagochtend 26 WorldSSP coureurs aan hun eerste vrije training van de Motul Thai Round.Na 50 minuten was het Lucas Mahias die met een snelste ronde van1’37.469 de lijst aanvoerde en het rapst was voor Randy Krummenacher, Federico Cariscasulo, Anthony West en Luke Stapleford.

Sandro Cortese liet opnieuw een sterke indruk achter. De vanuit de Moto2 klasse overgekomen Duitser sloot de sessie af als zesde voor Raffaele de Rosa, Jules Cluzel, de zingende Japanner Hikara Okubo en Niki Tuuli.

Nederlander Jaimie van Sikkelerus noteerde een verdienstelijke achttiende rondetijd.

Naast een uitstapje door het gravel van o.a. Van Sikkelerus, Ted Col, Hannus Soomer en de dit weekend als vervanger van Sofuoglu optredende Azian Shah was er een crash voor de Oostenrijker Thomas Gradinger, een crash zonder verdere gevolgen.

 

Handige links Motul Thai Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag