Mahias het snelst tijdens eerste dag in Qatar

170
mahias
Lucas Mahias | foto© Yamaha Racing

Lucas Mahias heeft op het Losail International Circuit de snelste tijd laten noteren tijdens de tweede vrije training van de Acerbis Qatar Round. De Fransman noteerde de snelste rondetijd voor landgenoot Jules Cluzel en de Brit Luke Stapleford.

Na afloop van de eerste vrije training diende Kenan Sofuoglu zich te melden voor een nieuwe medische keuring. Zoals verwacht kreeg de vijfvoudig World Supersport kampioen groen licht om ook tijdens de tweede vrije training in actie te komen. De arts wilde Sofuoglu echter niet meteen voor het hele weekend fit verklaren, vrijdagochtend voor de derde vrije training zal de Kawasaki coureur terug moeten komen en zal er opnieuw een medische check plaatsvinden alvorens er aan de tweede dag begonnen mag worden.Na diverse positiewisselingen bovenaan de lijst in de beginfase van de tweede vrije training was het na ongeveer een kwartier Sofuoglu die brutaalweg de lijst aanvoerde. De Turkse coureur wist vervolgens in een sterke run zijn eigen snelste tijd tot twee keer toe aan te scherpen todat halverwege de 60 minuten durende sessie Lucas Mahias het heft in handen nam. Nadat achtereenvolgens Kyle Smith, Federico Cariscasulo, Luke Stapleford en Jules Cluzel onder de snelste tijd van de klassementsleider wisten te duiken was het uiteindelijk in slotfase opnieuw Mahias die met een snelste ronde van 2’01.136 aan het langste eind trok en de sessie als snelste coureur afsloot.

Achter de GRT Yamaha Official WorldSSP coureur sloot Cluzel de sessie af met de tweede rondetijd voor Stapleford, Cariscasulo en snelste man uit de eerste vrije training Smith.

Anthony West zette de zesde rondetijd op zijn naam gevolgd door Sofuoglu, Michael Canducci, Niki Tuuli en Christian Gamarino.

De gehele top tien noteerde hun snelste tijd tijdens de tweede vrije training, de top tien op de samengestelde lijst na twee vrije trainingen is dan ook exact gelijk aan bovengenoemde uitslag.

 

Handige links Acerbis Qatar Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag