Maik Duin in 2022 met Ernst Dubbink Eveno Racing van start in British Talent Cup

825
maik-duin
Maik Duin | foto© Damon Teerink

Maik Duin gaat in 2022 van start in de British Talent Cup. De 16-jarige coureur kan met de hulp van zijn sponsoren en Ernst Dubbink Eveno Racing een volledig seizoen rijden in deze Moto3 talentencompetitie. Afgelopen week heeft Maik geslaagde trainingen gehad op Snetterton en het TT Circuit Assen, waardoor hij goed voorbereid aan het nieuwe raceseizoen kan beginnen.

Het was deze winter hard werken, maar dankzij de ondersteuning van bestaande en nieuwe sponsoren kan Maik Duin in het seizoen 2022 van start in de British Talent Cup. Speciale dank gaat uit naar Van Losser Installaties die de nieuwe hoofdsponsor is van de coureur uit Rijssen. De British Talent Cup is een Moto3 talentencompetitie die valt onder de vlag van Dorna, de organisator van de MotoGP. De kalender staat uit negen evenementen, waarbij er acht keer gereden wordt tijdens het populaire Britse BSB kampioenschap en ook komen Duin en zijn collega’s in actie tijdens de Grand Prix van Engeland op Silverstone.

Afgelopen weekend stond er een officiële test gepland op Snetterton in Engeland. Hier kon de Nederlander zijn eerste meters na de winterstop maken op de motor van Ernst Dubbink Eveno Racing. Na een onschuldige schuiver in de eerst sessie kon de 16-jarige coureur daarna gedurende de twee testdagen veel nuttige trainingsmeters maken op dit prachtige circuit. Ook ging de snelheid steeds verder omhoog. Team en rijder reisden maandag terug om vervolgens dinsdag te testen op het TT Circuit Assen tijdens een trainingsdag georganiseerd door de KNMV. De sessies verliepen probleemloos voor Duin en het goede gevoel op de motor is na de lange winterstop alweer vanouds.

Tijdens de tests is er besloten om nog te rijden met de kuipen, kleuren en sponsorlogo’s van het seizoen 2021, omdat de nieuwe kleurstelling nog in ontwikkeling is. Daar zal Duin voor het eerst mee gaan rijden tijdens de eerste ronde van de British Talent Cup die van 15 t/m 17 april wordt verreden op Silverstone.

BRITISH TALENT CUP KALENDER 2022
Ronde 1 – 15 t/m 17 april – Silverstone
Ronde 2 – 30 t/m 2 mei – Oulton Park
Ronde 3 – 20 t/m 22 mei – Donington Park
Ronde 4 – 17 t/m 19 juni – Knockhill
Ronde 5 – 22 t/m 25 juli – Brands Hatch
Ronde 6 – 05 t/m 07 augustus – Silverstone (Grand Prix)
Ronde 7 – 12 t/m 14 augustus – Thruxton
Ronde 8 – 09 t/m 11 september – Snetterton
Ronde 9 – 30 september t/m 02 oktober – Donington Park

Naast Duin komen ook de Nederlanders Matthew Ruisbroek en Kiyano Veijer in 2022 uit in de Britse jonge talenten competitie.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter