Manzi en Navarro tevreden na productieve test in Assen

2180
stefano-manzi
Stefano Manzi - Assen test | foto© Randy van Maasdijk

Ten Kate Racing heeft op maandag en dinsdag twee dagen getest op het TT Circuit Assen. Stefano Manzi en Jorge Navarro konden belangrijk testwerk verrichten op het thuiscircuit van het in Nieuwleusen gevestigde team voorafgaand aan de derde ronde van het World Supersport kampioenschap.

Dinsdag 04 april vond op het TT Circuit Assen de KNMV trainingsdag plaats. Tijdens deze testdag was ook het Nederlandse Ten Kate Racing actief, het in Nieuwleusen gevestigde team dat dit seizoen met de Italiaan Stefano Manzi en de Spanjaard Jorge Navarro actief is in het FIM Supersport World Championship. Naast deze testdag konden beide heren ook een dag eerder al de nodige ronden rijden tijdens een exclusief door Ten Kate Racing georganiseerde testdag.Ondanks dat de zon op beide dagen fel scheen was het behoorlijk fris op het TT Circuit Assen. Onder droge omstandigheden konden Manzi en Navarro optimaal gebruik maken van de beschikbare rijtijd en verschillende dingen proberen ter voorbereiding op de thuisronde van het team welke in het weekend van 21 t/m 23 april verreden wordt op het Drentse circuit.

Nadat onlangs een tweedaagse test op Donington Park in het water viel was het belangrijk voor de coureurs om weer op hun Yamaha YZF-R6 machines te stappen voorafgaand aan de thuisrace van het team. Met deze productieve tweedaagse test zijn zowel de coureurs als het team optimaal voorbereid voor het evenement in Assen

Stefano Manzi: “Na een maand konden we eindelijk weer op de motor stappen en ik ben erg blij met hoe deze test verlopen is. We hebben de afgelopen twee dagen veel belangrijke dingen getest en ik ben blij met wat we hebben gevonden. Nu is het wachten op het raceweekend in Assen over iets meer dan twee weken en moeten we zien of de baanomstandigheden anders zullen zijn. Ik wil het team bedanken voor hun werkzaamheden en ik kijk ernaar uit om binnenkort weer te gaan racen.”

Jorge Navarro: “Ik ben erg blij met de test, ik denk dat het erg productief is geweest. Iedere keer dat ik de baan op ging probeerde ik iets anders, dat hielp om veel informatie te verzamelen en de dingen te vinden die goed bij mij passen. Het was ook nuttig om langere runs te maken, die ik nu kan doen omdat mijn fysieke gesteldheid is verbeterd. Ik zit nog in het herstelproces maar ik voel me al beter dan tijdens de eerste twee rondes van het seizoen. We hebben nog enkele weken om ons voor te bereiden op het raceweekend in Assen, ik kijk ernaar uit om ons werk voort te zetten en weer te gaan racen.”

Kervin Bos – Ten Kate Racing teammanager: “Twee dagen testen in Assen zit erop en ik denk dat we het maximale uit beide dagen hebben gehaald. We willen het TT Circuit Assen enorm bedanken voor het exclusief beschikbaar stellen van het circuit voor een dag en de KNMV bedanken voor het mogen meedoen aan de Voorjaarstraining. Beide rijders worden langzaam maar zeker één met de motorfiets, aan beide kanten van de pitbox is veel progressie geboekt in zowel kortere runs, langere runs als kwalificatiemodus. Stefano was vanaf dag 1 snel terwijl we aan Jorge konden zien dat hij – ondanks zijn kwetsuur – steeds fitter wordt. Ik verwacht van allebei dat ze in onze thuisrace zeer sterk aan de start verschijnen: het heeft andermaal gebleken dat ze allebei heel graag rijden in Assen en dat de motoren het heel goed doen.”

De derde ronde van het FIM Supersport World Championship wordt verreden in het weekend van 21 t/m 23 april op het TT Circuit Assen. Zoals gebruikelijk heeft Ten Kate Racing ook dit jaar iets speciaals gepland tijdens het World Superbike evenement in Assen. De plannen – in samenwerking met Motonext – zullen zeer binnenkort bekendgemaakt worden.

Open paddock
De Nederlandse ronde van het WK Superbike wordt zoals vermeld verreden in het weekend van 21 t/m 23 april aanstaande. De organisatie hoopt op zondag zo’n 20.000 bezoekers te mogen verwelkomen, bezoekers die na het kopen van een toegangsbewijs niet alleen toegang hebben tot de taluds of tribunes maar ook tot de gratis toegankelijke paddock.

Klik hier voor het volledige programma en tijdschema: WK Superbike Assen tijdschema