Stefano Manzi zal komend weekend niet van start gaan tijdens de Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix. De Italiaan blijkt toch een gebroken pols over te hebben gehouden aan zijn crash tijdens de Australische Grand Prix op het Phillip Island Grand Prix Circuit.

Stefano Manzi kwam zaterdag tijdens de kwalificatiedag op het Phillip Island Grand Prix lelijk ten val. Ondanks dat de blessures mee leken te vallen – volgens de eerste berichten slechts een gekneusde en pijnlijke pols – besloot het Forward Racing Team de Italiaan op zondag langs de kant te houden. De bedoeling was om Manzi rust te geven zodat hij volledig hersteld zou zijn voor de dit weekend te verrijden Grand Prix op het Sepang International Circuit.

Het liep allemaal echter even iets anders, vanwege de aanhoudende pijn besloot Manzi maandag in het Avenue Radiology & MRI Hospital in Melbourne opnieuw een scan te laten maken van zijn geblesseerde linkerpols. Bij deze scan kwam echter aan het licht dat er wel degelijk sprake is van een breuk.

De coureur uit Rimini is daarom teruggekeerd naar Italië om zich daar bij zijn eigen vertrouwde artsen verder te laten behandelen en af te zien van deelname komend weekend aan de Maleisische Grand Prix.

De 24-jarige Indonesiër Rafid Topan Sucipto zal komend weekend als vervanger van Manzi optreden binnen het Forward Racing Team.

 

Handige links Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App