Marc Garcia heeft zondagmiddag in Imola de derde WorldSSP300 wedstrijd van het seizoen op zijn naam geschreven. De Spanjaard was het snelst in opnieuw een spannende race waarin Alfonso Coppola en Mykyta Kalinin tweede en derde werden. Robert Schotman werd negende terwijl Scott Deroue ondanks een elfde plaats de leider in de tussenstand bleef.

Bij de start was het de Italiaan Alfonso Coppola die de leiding nam terwijl Robert Schotman na de eerste ronde als tiende doorkwam, Scott Deroue de zeventiende plaats innam en Ruben Doorakkers op de dertigste plaats rijdend aan de tweede ronde begon.

Terwijl Schotman zich in de eerste ronden goed wist te handhaven binnen de top tien lukt het Deoue opnieuw een aantal plaatsen goed te maken en na drie ronden als veertiende door te komen.

Coppola bleef vervolgens vooraan het tempo aanvoeren waardoor er een kopgroep ontstond van tien coureurs met daarin Schotman. Achter de coureur uit Dordrecht brak het veld waardoor Deroue nog steeds op dertiende plaats rijdend in een tweede groep terecht kwam. Deroue zag het gevaar, nestelde zich aan de kop van de tweede groep om vervolgens op de elfde plaats rijdend op jacht te gaan naar de voorste groep.

Met nog vijf van de elf ronden te gaan brak de voorste groep onder leiding van Coppola in twee delen waardoor Luca Bernardi, Schotman en Mika Perez definitief leken af moeten te haken. Schotman en Bernardi wisten zich echter terug te knokken in de voorste groep.

Deroue kreeg het vervolgens in de tweede groep steeds moeilijker. Nadat de Kawasaki coureur het niet lukte om het gat naar de groep voor hem te dichten viel hij ook nog eens terug in de tweede groep om met nog vier ronden te gaan op de zeventiende plaats door te komen.

Coppola en Marc Garcia wisten met nog twee ronden te gaan iets afstand te nemen van de rest van de kopgroep maar het was de Spanjaard Marc Garcia die het tweetal even later weer tot de orde riep aan de aansluiting wist te vinden.

In de laatste ronde bleek de voorsprong van het drietal ineens weer teniet gedaan waardoor er negen coureur als een lang lint op jacht gingen naar de Italiaanse zege.

Garcia trok uiteindelijk aan het langste eind, de Spanjaard kwam als eerste over de finish voor Coppola, Sanchez, Mykyta Kalinin, Giuseppe de Gruttola, Damen Loureiro, Luca Bernardi, Paolo Grasia, Robert Schotman en de op het laatste moment uit de kopgroep geloste Perez.

Deroue wist vervolgens als eerste van de volggroep als elfde de finish te passeren.

Direct na afloop bleek de als derde geëindigde Sanchez een penalty aan zijn broek te krijgen vanwege het afsnijden van een chicane in de laatste ronde. De Spanjaard moest één plaats prijsgeven waardoor hij vierde werd en Kalini de laatste podiumplaats toegewezen kreeg.

Naast de negende plaats van Schotman, de elfde positie van Deroue was er in deze race een zevenentwintigste plaats voor Ruben Doorakkers.

 

Handige links Motul Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Video’s