Marc Marquez in 2020 niet meer in actie, Stefan Bradl maakt seizoen af

238
marc-marquez
Marc Marquez | foto© motogp.com

Marc Marquez komt dit seizoen zo goed als zeker niet meer in actie. Dit kunnen we opmaken uit een interview van Stefan Bradl met Servus TV. De Duitser liet in het gesprek weten dat hij het seizoen af gaat maken als vervanger van de achtvoudig wereldkampioen bij het Repsol Honda Team.

Er deden de afgelopen week weer de nodige geruchten de ronde over Marc Marquez. Het eerste gerucht betrof een mogelijke terugkeer van de regerend MotoGP wereldkampioen tijdens de eerstvolgende MotoGP ronde op het Ricardo Tormo Circuit in Valencia. Het tweede gerucht betrof een heel ander verhaal, diverse Spaanse media wisten namelijk te melden dat het herstel van de Repsol Honda Team coureur vooralsnog zeer moeizaam verloopt en dat er binnenkort een derde operatie gepland staat.

Het laatste gerucht werd dit weekend in Aragon echter met klem ontkend door vertegenwoordigers van Honda en naar het land der fabelen verwezen. Het tweede gerucht lijkt nu echter ook de prullenbak in te kunnen. Stefan Bradl, de vaste vervanger van Marc Marquez sinds het Grand Prix weekend in Jerez heeft zaterdagochtend voor Servus TV – de Oostenrijkse tv-zender welke eigendom in van Red Bull – namelijk laten weten dat hij vrijdagavond in Aragon van zijn werkgever te horen heeft gekregen dat hij ook de drie resterende Grand Prix weekenden van dit seizoen in Valencia (2x) en Portimâo als vervanger op zal treden van Marc Marquez binnen het Repsol Honda Team.

Stefan Bradl: “Ik maak het seizoen af, dat heb ik gisteravond hier te horen gekregen. Ik weet niet of ik het al officieel mag zeggen, maar ik kan er ook moeilijk om heen draaien. Marc moet zorgen dat zijn blessure goed geneest, en ik weet niet of het wel de moeite waard is om nu alles op het spel te zetten door aan een Grand Prix deel te nemen. Ik heb nog het nodige werk te doen, na het dubbele Grand Prix weekend in Valencia gaan we tussendoor nog naar Jerez voor een test alvorens het finale weekend op Portimâo op het programma staat.”

Honda heeft de afgelopen tijd steeds gezegd dat men Marc Marquez alle tijd wil geven en dat een volledig herstel prioriteit nummer één is. Maar uit de woorden van Bradl kunnen we nu opmaken dat we het nummer 93 in 2020 niet meer in wedstrijdverband in actie gaan zien komen. Een officiele mededeling van Honda is er op dit moment nog niet, dit lijkt echter nog slechts een kwestie van tijd.

Handige links Gran Premio Liqui Moly de Teruel 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App