Marc Márquez leidt in FP3 op zonnig Misano

8
marquez
Marc Marquez | foto© Racesport.nl - Nico Schneider

Zaterdagochtend in de derde vrije training voor de MotoGP klasse zette Marc Márquez de snelste tijd. De Spanjaard was sneller dan Maverick Viñales en Danilo Petrucci op de tweede en derde plaats.

Onder de Italiaanse zon hadden de coureurs te maken met perfecte weersomstandigheden waardoor de set-up verfijnd kon worden en de bandenkeuze verder worden geëvalueerd. Opvallend is dat Michelin dit weekend in plaats van een soft-compound achter- en voorband twee soorten medium-compound banden beschikbaar stelt, waarvan het karkas van het ene soort anders is waardoor de band sneller op temperatuur komt. Michelin noemt dit type zelfs de ‘Misano tyre’, speciaal ontwikkeld voor dit circuit.

Waar in het grootste gedeelte van de sessie weinig verandering op de tijdlijsten te zien was doordat de coureurs zich vooral bezighielden met de voorbereiding van de race was er in de laatste 5 minuten een ‘shootout’, waarbij ze allemaal met een set nieuwe banden in de top 10 probeerden te komen om zo rechtstreeks naar Q2 door te stoten.

Het was Marc Márquez die als enige de 1:33 grens doorbrak met een 1:32.958. In de laatste seconden wist landgenoot Maverick Viñales naar de tweede plaats te komen voor Danilo Petrucci die met zijn tijd van vrijdag de derde plaats in handen had. Cal Crutchlow kon ondanks zijn blessure zijn tijd verbeteren en eindigde als vierde, voor Andrea Dovizioso en Dani Pedrosa. De top 10 werd compleet gemaakt door Jorge Lorenzo, Johann Zarco, Michele Pirro en een indrukwekkende Aleix Espargaró.

Crashes waren er in de laatste minuten voor Pedrosa, Zarco en Lowes. Voor de Fransman is het de tweede valpartij van het weekend, voor de Brit al de derde.

 

Handige links Gran Premio Tribul Mastercard di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag