Marc Marquez: ‘Nog onbekend wanneer ik mijn comeback kan maken’

922
marc-marquez
Marc Marquez | foto© Honda Racing

Marc Marquez kan nog niet zeggen wanneer hij terug zal keren als coureur in het MotoGP wereldkampioenschap. Het enige dat de Repsol Honda Team coureur maandag tijdens de 2021 Repsol Honda Team presentatie kwijt wilde is dat hij er sowieso niet bij zal zijn tijdens de pre-season MotoGP testdagen in Qatar en dat hij er niet vanuit gaat dat hij direct weer op zijn oude niveau terug zal zijn.

Velen keken maandagmiddag uit naar het eerste interview met Marc Marquez na zijn in juli 2020 opgelopen bovenarmblessure. Tijdens de 2021 Repsol Honda Team presentatie kwam de achtvoudig wereldkampioen wel aan het woord, maar veel duidelijkheid over zijn comeback kon de Spanjaard echter nog niet geven.

Marc Marquez: “Ik voel me stap voor stap steeds beter, de revalidatie gaat nu goed. Elke keer als ik de artsen bezoek krijgen we goed nieuws te horen, dat is op dit moment het belangrijkste. Nu moeten we naar het lichaam luisteren en samen met de fysio en de dokter stap voor stap verder werken aan het herstel. We proberen steeds iets meer. Maar ik weet het niet en de artsen weten ook niet wanneer ik er klaar voor ben om weer op de motor te stappen. Het belangrijkste is dat ik me elke week – nee niet elke dag – weer iets beter voel. Ik ben optimistisch dat ik snel weer op de motor kan stappen. Maar ik weet niet precies wanneer en waar dat zal zijn.”

Natuurlijk kunnen de fans niet wachten om de ‘oude’ Marquez weer te zien schitteren op het circuit. Maar op de vraag welke versie van Marquez we binnenkort terug gaan zien was de hoofdrolspeler zelf wel terughoudend en voorzichtig.

Marc Marquez: “Het is voor het eerst in mijn leven en mijn carrière dat ik negen of tien maanden niet heb kunnen rijden vanwege een zware blessure. Ik verwacht niet dat ik bij mijn terugkeer op de motor meteen weer 100% fit zal zijn. Ik kan daarnaast ook niet zeggen of ik 1 of meerdere wedstrijden nodig zal hebben om weer terug te zijn op mijn oude niveau van voor de blessure. Als eerste moest natuurlijk het bot volledig genezen zijn maar daarna zullen ook de spieren weer aan moeten sterken. Ik kijk zelf natuurlijk ook uit naar een geweldige comeback en wil niets liever dan weer net zo snel als mogelijk weer op mijn oude niveau te zitten, maar nogmaals dat wordt moeilijk om dat meteen vanaf het begin te zijn. We zullen zien of het één of twee races kost of dat het misschien wel een half jaar duurt voordat we de ‘oude’ Marc terug in actie zullen zien.”

2021 wordt hoe dan ook een ander seizoen dan alle voorgaande jaren voor Marc Marquez. Stonden alle voorgaande jaren dat hij actief was als coureur in het teken van races winnen en het binnenhalen van de titel, komend seizoen staat het terugvinden van het plezier met stipt bovenaan het lijstje van de Repsol Honda Team coureur.

Marc Marquez: “Normaalgesproken is mijn doel voorafgaand aan het seizoen om wereldkampioen te worden, te werken aan de kleine details zodat we ook daadwerkelijk voor het kampioenschap kunnen strijden. In 2021 is alles anders, mijn belangrijkste doel is om weer plezier te vinden in het racen. Dat is voor mij de belangrijkste prioriteit. Genieten op de motor en stap voor stap weer de snelheid van voor de blessure terug zien te vinden. Dat zal zeker geen makkelijke opgave worden en dat is iets waar we achter moeten zien te komen. Je kunt er niet ongestraft een jaar missen en vervolgens op dezelfde manier terugkeren. We zullen het zien hoe het gaat lopen.”

Nadat afgelopen seizoen zijn drie jaar jongere broer Alex als teamgenoot optrad zal in 2021 de van KTM overgekomen Pol Espargaró de tweede Repsol Honda RC213V bemannen. Mocht Marc Marquez tijdens de eerste Grand Prix weekenden van 2021 nog niet weer van de partij zijn dan zal HRC MotoGP testcoureur Stefan Bradl net als afgelopen seizoen opnieuw als vervanger op treden.

 • Repsol Honda 2021
 • Repsol Honda 2021
 • Repsol Honda 2021
 • Repsol Honda 2021
 • Repsol Honda 2021
 • Repsol Honda 2021
 • Repsol Honda 2021
 • Repsol Honda 2021
 • Pol Espargaró
 • Marc Marquez
 • Repsol Honda 2021
 • Repsol Honda 2021
 • Repsol Honda 2021
 • Repsol Honda 2021
 • Repsol Honda 2021
 • Repsol Honda 2021
 • Repsol Honda 2021
 • Repsol Honda 2021
 • Repsol Honda 2021
 • Repsol Honda 2021
 • Pol Espargaró
 • Pol Espargaró
 • Pol Espargaró
 • Pol Espargaró
 • Marc Marquez & Pol Espargaró
 • Marc Marquez & Pol Espargaró
 • Marc Marquez & Pol Espargaró
 • Marc Marquez & Pol Espargaró
 • Marc Marquez
 • Marc Marquez
 • Marc Marquez
 • Marc Marquez
 • Honda RC213V
 • Honda RC213V
 • Honda RC213V
 • Honda RC213V
 • Honda RC213V