Marc Márquez nog steeds ter observatie in Ruber Internacional Hospital in Madrid

139
marc-marquez
Marc Marquez | foto© Red Bull Content Pool

Marc Márquez ligt 10 dagen na zijn derde bovenarm operatie nog steeds in het ziekenhuis in Madrid. Binnenkort hopen de Spanjaard en zijn werkgever meer – en positief – nieuws te kunnen geven over het verdere herstel, het aanstaande revalidatieproces en een mogelijke terugkeer van de achtvoudig wereldkampioen.

Donderdag 03 december werd Marc Marquez in het Ruber Internacional Hospital in Madrid voor de derde keer geopereerd aan zijn bovenarm blessure, een blessure welke hij zondag 19 juli tijdens de openingswedstrijd van het seizoen in Jerez opliep.

Ondanks dat deze derde operatie volgens de eerste berichten naar tevredenheid was verlopen kwam een aantal later het nieuws naar buiten dat een infectie rondom de fractuur in de bovenarm opnieuw voor tegenslag zorgde en dat er zelfs een kans bestond dat een vierde operatie noodzakelijk zou zijn. De afgelopen dagen heeft Marquez een antibioticakuur ondergaan, of deze aanslaat en het gewenste effect heeft is nog niet bekend, wel is bekend dat de Repsol Honda Team coureur 10 dagen na zijn derde operatie nog steeds ter observatie in het ziekenhuis verblijft.

Lees ook: Mogelijk derde operatie voor Marc Marquez, beslissing voor 01 december
Lees ook: Marc Marquez in ziekenhuis in Madrid, derde operatie aanstaande?
Lees ook: Marc Marquez ondergaat in Madrid derde en acht uur durende operatie
Lees ook: Marc Marquez: ‘Ik kom niet terug als ik niet 100% fit ben’
Lees ook: Update Marc Marquez: Langer verblijf in ziekenhuis vanwege een infectie
Lees ook: Marc Marquez staat voor een mogelijk vierde operatie aan zijn bovenarm

Ondanks dat Marquez momenteel nog in het ziekenhuis verblijft lijkt de kans op een mogelijk vierde operatie steeds kleiner en onwaarschijnlijker. Honda hoopt binnenkort dan ook goed nieuws te kunnen geven over de gezondheid van Márquez.

Ook Marquez zelf blijft optimistisch, dit ondanks dat hij momenteel worstelt met ongetwijfeld de meest ernstige blessure in zijn carrière tot nu toe. Tijdens de onlangs door HRC georganiseerde online-rijderspresentatie voor het seizoen 2021 liet de Spanjaard weten vastberaden te zijn om in 2021 sterker terug te keren als coureur.

Marc Marquez: “Volgend jaar zal zeker niet gemakkelijk zijn, maar ik kom sterker en volwassener terug. Ik dank jullie voor de vele steunbetuigingen die we in 2020 hebben mogen ontvangen.”

Het moge duidelijk zijn dat Marquez, ondanks deze eerste positieve berichten, sowieso begin februari 2021 de eerste geplande wintertesten aan zich voorbij moeten laten gaan. Daarnaast lijkt ook het geplande openingsweekend van het seizoen, eind maart in Qatar, te vroeg te komen voor de Honda coureur. Maar hoe dan ook, vooralsnog is alles een beetje koffiedik kijken aangezien de huidige coronaperikelen ook het begin van het 2021 MotoGP seizoen wel eens flink op de kop kunnen gaan gooien.

Zo verschijnen er al de eerste berichten dat de geplande wintertest begin februari in Sepang geen doorgang zal vinden en dat deze verplaatst gaat worden naar Jerez of Portimâo. Ook het doorgaan van de eerste drie Grand Prix weekenden op de voorlopige 2021 MotoGP kalender in Qatar, Argentinië en Amerika (Austin) lijken op dit moment nog hoogst onzeker.  Mochten deze drie wedstrijdweekenden definitief van de kalender verdwijnen dat zal het 2021 seizoen pas begin mei in Jerez de la Frontera van start gaan………ja precies, dat is ruim zes maanden na de derde en meest recente operatie van MM93.

Update zondag 13-12 18:00 uur: Marc Marquez heeft ziekenhuis verlaten
Persbericht Honda: De vooruitgang van Marc Marquez na de operatie, die op 3 december werd uitgevoerd, en de daaropvolgende antibioticakuur verlopen naar tevredenheid. Het medisch team heeft dan ook besloten dat Marquez zondagmiddag 13 december het Hospital Ruber Internacional heeft mogen verlaten om thuis verder te herstellen en zijn specifieke antibioticakuur daar voort te zetten.
Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App