Marc Marquez noteert snelste tijd voor Pirro in FP1 Misano

7
marquez
Marc Marquez | foto© Racesport.nl - Nico Schneider

Marc Marquez heeft in de eerste vrije training voor de MotoGP klasse in Misano de snelste tijd gezet. De Repsol Honda coureur was daarbij sneller dan wildcard-coureur Michele Pirro en Andrea Dovizioso.

De sessie verliep in mooie omstandigheden, ondanks een paar kleine natte plekken. De tijden kwamen langzaam naar beneden en vooral Marc Marquez voerde lange tijd de ranglijsten aan. Uiteindelijk was hij met een tijd van 1.33.556 de snelste man in de baan.

Ducati-testcoureur Michele Pirro kwam door zijn ervaring op het circuit van Misano snel uit de startblokken en de Italiaan kwam net te kort om de snelste tijd van Marquez over te nemen. Pirro strandde op de tweede plaats met een tijd van 1.33.9. Daarmee was de gelegenheidscoureur sneller dan zijn teamgenoot Andrea Dovizioso, die na een rustig begin zijn tijd in de slotfase aanzienlijk aanscherpte.

De geblesseerde Cal Crutchlow kwam tot de vierde tijd. De Brit deed dit met een spalk om zijn linker wijsvinger waardoor hij die niet kon buigen. Hierdoor werd zijn doorgesneden pees zoveel mogelijk ontlast. Het hinderde Crutchlow blijkbaar weinig en de LCR Honda coureur ging sneller rond dan Danilo Petrucci, Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa en Maverick Vinales. Johann Zarco en Jonas Folger maken de top tien vol.

De sessie werd eveneens gekenmerkt door een groot aantal valpartijen van Karel Abraham, Sam Lowes, Bradley Smith, Andrea Iannone, Alex Rins, Aleix Espargaró en Johann Zarco. Alle coureurs kwamen hier zonder kleerscheuren vanaf, maar vooral Smith en Zarco brachten hierbij veel schade aan hun motoren toe. Aleix Espargaró was net naar buiten gegaan met de nieuwste aerodynamische aanpassingen van Aprilia, maar kon die door de valpartij niet naar behoren testen.

 

Handige links Gran Premio Tribul Mastercard di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag