Marc Marquez ondergaat in Madrid derde en acht uur durende operatie

161
marc-marquez
Marc Marquez | foto© Repsol Media

Marc Marquez heeft donderdag in Madrid een nieuwe operatie aan zijn rechterarm ondergaan. Deze, inmiddels de derde dit jaar, operatie was noodzakelijk vanwege de langzame genezing van de breuk in het opperarmbeen en geen verbetering na een specifieke schokgolf behandeling.

Marc Marquez is donderdag 03 december in het Ruber Internacional ziekenhuis in Madrid voor de derde keer geopereerd aan zijn rechterbovenarm. De operatie, uitgevoerd door een team van artsen bestaande uit Samuel Antuña, Ignacio Roger de Oña, Juan de Miguel, Aitor Ibarzabal en Andrea Garcia Villanueva, bestond uit het verwijderen van de vorige plaat en het plaatsen van een nieuwe plaat en een bot transplantatie waarbij stukjes bot uit de bekkenkam werden geplaatst in het gebied rondom de breuk in de rechterbovenarm.

De acht durende operatie is volgens de eerste berichten naar tevredenheid verlopen. In het door het Repsol Honda Team uitgebrachte persbericht wordt niet gesproken over de duur van het herstel. Eerdere berichten hebben echter al aangegeven dat dit ongeveer zes maanden in beslag zal nemen.

Later meer……

Lees ook: Mogelijk derde operatie voor Marc Marquez, beslissing voor 01 december
Lees ook: Marc Marquez in ziekenhuis in Madrid, derde operatie aanstaande?

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App