Net als voor een groot aantal collega MotoGP coureurs loopt aan het einde van 2018 ook het contract van Marc Marquez af. Ondanks dat de regerend MotoGP wereldkampioen al in verband gebracht werd met een overstap naar KTM heeft de Spanjaard nu zelf laten weten vooralsnog alleen met Honda in gesprek te zijn en dat daar nog steeds zijn eerste prioriteit ligt.

De voortekenen dat 2018 een spannend MotoGP seizoen beloofd te gaan worden zijn zeker aanwezig, niet alleen op de baan maar zeker ook naast de baan. Nagenoeg alle contracten van de topcoureurs lopen aan het einde van het seizoen af; de vraag is dan ook wie gaat waarheen, wie blijft en welke verrassende verschuivingen gaan de komende maanden bekend gemaakt worden.

Maverick Viñales was onlangs de eerste die zijn overeenkomst met het Movistar Yamaha MotoGP Team verlengde met nog eens twee seizoenen. De verwachting is dat er snel meerdere coureurs het voorbeeld van de Spanjaard zullen volgen.

Of Marc Marquez, wiens naam de afgelopen tijd veelvuldig in verband gebracht werd met een overstap naar KTM, al snel een besluit zal nemen lijkt onwaarschijnlijk. De Repsol Honda coureur heeft namelijk aangegeven geen haast te hebben, in gesprek te zijn met zijn huidige werkgever over een contractverlening en vooralsnog geen reden te hebben om met een andere fabrikant in gesprek te gaan.

“Het lijkt alsof de gesprekken ieder jaar sneller beginnen”, liet Marquez weten aan motorsort.com. “Ik ben begonnen met de gesprekken met Honda, we hebben wat onderwerpen, maar ik heb geen haast. Mijn prioriteit was om aan het seizoen te beginnen, me snel comfortabel te voelen op de motor, de verbeteringen te zien en een bevestiging te krijgen of het team gewerkt heeft aan mijn verzoeken. Ik focus me altijd op hetzelfde: ik wil me comfortabel voelen en zien dat Honda blijft werken aan de motor. Je stapt alleen over naar een ander team als je meer motivatie nodig hebt, om je beter te voelen of als je beter moet scoren. Ik heb persoonlijk geen gebrek aan motivatie en de resultaten zijn er ook nog altijd, dat betekent dat verandering voor mij niet nodig is. Op dit moment heb ik alleen nog gesproken met Honda. Ik heb altijd gezegd dat zij mijn prioriteit hebben want dat is wat mijn gevoel mij vertelt.”

De eerstvolgende keer dat de MotoGP coureurs weer in actie zullen komen is van 16 t/m 18 februari tijdens de tweede officiële MotoGP Test van 2018 op het Chang International Circuit in Buriram, Thailand.